Aκόμη δεν τον έχουμε μάθει ...

Από forzaonline.gr: O Νίκολας Κουαλιάτα έχει συμπληρώσει επτά μήνες παρουσίας στην Τούμπα, ωστόσο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ παραμένει ένας... άγνωστος (πόσο μάλλον για το ευρύτερο φίλαθλο κοινό της χώρας).
Πηγή: forzaonline.gr
Aκόμη δεν τον έχουμε μάθει ...

Ο 23χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός είχε αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική κίνηση του περασμένου καλοκαιριού (στις 2 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί κι επίσημα η απόκτησή του από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς αντί 1,8 εκατομμυρίου ευρώ) και δικαιολογημένη ήταν η... περιέργεια του κόσμου για τον νεαρό λατινοαμερικάνο. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που θα κάλυπτε μία από τις θέσεις των μεσοεπιθετικών και πίσω από το φορ.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Κουαλιάτα εμφανίστηκε βασικός στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας, αν και, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το μοναδικό... «διαβατήριο» για την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα των παιχνιδιών κόντρα στους Βούλγαρους ήταν το γεγονός πως ήταν νεοαποκτηθείς... Κι όταν ο Λουτσέσκου κλήθηκε αμέσως μετά να συμμαζέψει τα πράγματα και να προχωρήσει στην επανεκκίνηση της ομάδας του, διαπίστωσε την πρακτική αδυναμία του Ουρουγουανού να ακολουθήσει τα «θέλω» του, με λογική συνέπεια να τον αφήσει εκτός παιχνιδιών. Κι όλα αυτά, για έναν ποδοσφαιριστή, που σε θεωρητική βάση, υπολογίζονταν να αποτελέσει βασικό «εξάρτημα» του φετινού ΠΑΟΚ. Άλλο, όμως, η θεωρία κι άλλο η πράξη.

Οι εβδομάδες και οι μήνες πέρασαν, ο Κουαλιάτα βρήκε λίγο μόνο χρόνο συμμετοχής σε τρία ματς πρωταθλήματος ως αλλαγή, αλλά ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί κομμάτι της ομάδας. Κι αν δεν αποτελέσει μέρος του ροτέισον τώρα που τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα (αφού πρώτα αποθεραπευτεί από τον πρόσφατο τραυματισμό του) κι ο προπονητής θα χρειαστεί να κοιτάξει μέχρι την τελευταία άκρη του πάγκου του για να πετύχει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ, πότε θα το κάνει; Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί καλό οιωνό το ότι δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί ακόμη και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και τη χειμερινή προετοιμασία στην Κύπρο.

Δεν είναι σπάνιο-κάθε άλλο-το φαινόμενο για παίκτες (ειδικά νεαρής ηλικίας και χωρίς πολλές παραστάσεις), που περνούν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να αγωνιστούν στην Ευρώπη, ν' αντιμετωπίζουν προβλήματα προσαρμογής στο νέο τους περιβάλλον. Στην πορεία κάποιοι καταφέρνουν να δικαιολογήσουν τη μεταγραφή τους, κάποιοι άλλοι όχι. Το ζήτημα είναι για πόσο ακόμη θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να περιμένει τον Κουαλιάτα, προκειμένου να καταφέρει να (απο)δείξει κάποια, έστω, πράγματα από την αγωνιστική του αξία. Ηδη έχει χαθεί αρκετός χρόνος, αν περάσει επιπλέον χρόνος αναξιοποίητος, προφανώς το καλοκαίρι θα πρέπει να αναζητηθούν άλλου τύπου λύσεις για έναν παίκτη, που δεσμεύεται με τον ΠΑΟΚ με συμβόλαιο τετραετούς συνεργασίας.

Διαβάστε ακόμη...