Τάισον: Ο παίκτης των 18 τίτλων στην Τούμπα (vid)

Από paok24.com: Ο Τάισον Μπαρτσέλο Φρέντα αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (12/1) προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο για τον επόμενο 1,5 χρόνο.
Πηγή: paok24.com
Τάισον: Ο παίκτης των 18 τίτλων στην Τούμπα (vid)

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος κατέχει πλούσιο βιογραφικό σε Ιντερνασιονάλ, Μέταλιστ και Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχοντας μεταξύ άλλων κατακτήσει 17 τίτλους στην καριέρα του, σε ομαδικό επίπεδο, ενώ σε ατομικό έχει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς, την σεζόν 2018/19, με την Σαχτάρ στην Ουκρανία.

Ξεκίνησε από την Ιντερνασιονάλ, με την οποία κατέκτησε τους τρεις πρώτους του τίτλους, σε μια χρυσή διετία που βρήκε τον βραζιλιάνικο σύλλογο να «σηκώνει» το Κόπα Σουνταμερικάνα και το Καμπεονάτο Γκαούτσο το 2009 και την αμέσως επόμενη χρονιά, το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Οι εμφανίσεις του εκεί, του έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στην ουκρανική Μέταλιστ, η οποία εκείνο το διάστημα πραγματοποιούσε πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν κατέκτησε κάτι, πέρα από την προσοχή των ανθρώπων της Σαχτάρ που αποφάσισαν να τον αποκτήσουν, το καλοκαίρι του 2012.

Ακολούθησαν τα 8 πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του, με 6 πρωταθλήματα Ουκρανίας, 5 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ και το βραβείο του καλύτερου παίκτης της χρονιάς στην χώρα, το 2019, ενώ έναν χρόνο αργότερα, επιλέχθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς για το UEFA Europa League, με την Σαχτάρ να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης και να αποκλείεται από την Ίντερ.

Τα τελευταία 2 χρόνια επέστρεψε ως ηγέτης πλέον, στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και πλέον ετοιμάζεται να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας στην ομάδα τις δικές του πινελιές από ποιότητα -μεσοεπιθετικά- και εμπειρία, στο υπόλοιπο σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...