Τάισον, προ των πυλών του ΠΑΟΚ: Όλα όσα τον «σημάδεψαν»

To SDNA κάνει μία βόλτα στη ζωή του Τάισον, στον απόηχο της αποχώρησής του από την Ιντερνασιονάλ για τον ΠΑΟΚ - Όλα όσα τον σημάδεψαν και «κουβαλά» πάνω του: Οι σκληρές απώλειες, η γέννηση του γιου του και ο ρατσισμός.
Πηγή: sdna.gr
Τάισον, προ των πυλών του ΠΑΟΚ: Όλα όσα τον «σημάδεψαν»

Ο Τάισον αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης (12/1) στην Θεσσαλονίκη, αποτελώντας την πρώτη κίνηση του ΠΑΟΚ ενόψει Ιανουαρίου. Το κεφάλαιο Ιντερνασιονάλ έχει κλείσει με... θόρυβο και η αποχώρησή του συζητιέται ακόμη στην Βραζιλία. Το SDNA, με τη βοήθεια του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου, Τόμας Χάμες, κινείται στον απόηχο της αποχώρησής Τάισον από την ομάδα.

Ποιοι είναι οι λόγοι αποχώρησης του Τάισον, ενός εμβληματικού ποδοσφαιριστή για την Ιντερνασιονάλ, από την ομάδα; «Ο Tάισον έφυγε από την Ιντερνασιονάλ επειδή είχε ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια στην ομάδα. Το 2022 ήταν μια σκληρή χρονιά για εκείνον, έχοντας να διαχειριστεί δύο πολύ δύσκολες απώλειες. Αρχικά, ο πατέρας του μετά από σοβαρή ασθένεια, «έφυγε» από την ζωή και λίγους μήνες αργότερα, ο αδελφός του. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί τέτοιες απώλειες...

Υπήρξε αρχηγός της ομάδας αλλά πολλές φορές η στάση του δημιούργησε ερωτηματικά. Κυρίως στο διάστημα που οι ποδοσφαιριστές ήταν απλήρωτοι. Φάνηκε να... ηγείται της στάσης προπονήσεων αλλά ο ίδιος πάντα το αρνιόταν (σ.σ. μάλιστα έκανε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο προκειμένου να πει την αλήθεια επί του θέματος). Σίγουρα όμως, το μεγάλο συμβόλαιό του (σ.σ κοντά στο 1.500.000 ευρώ ετησίως), αλλά και η στάση του στο συγκεκριμένο θέμα, οδήγησαν τον πρόεδρο σε συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του».

Μετά την επισημοποίηση του διαζύγιου των δυο πλευρών, ο Τάισον, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή, επέκρινε ανοιχτά τον πρόεδρο της ομάδας, Αλεσάντρο Μπαρσέλος, για τη συμπεριφορά του απέναντί του. Εκείνος -με τη σειρά του- δεν απάντησε ποτέ ανοιχτά και αρκέστηκε να δηλώσει πως η αποχώρησή του πονάει πολύ...

Τι σημαίνει ο Τάισον για την Ιντερνασιονάλ; «Ο Τάισον ήταν, είναι και θα είναι ένα είδωλο για τους οπαδούς της ομάδας. Προέρχεται από τις ακαδημίες και είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που ακόμη και όταν έπαιζε στην Ουκρανία, το όνομά του ήταν στις συζητήσεις όλων για να επιστρέψει. Στις 11 Αυγούστου, στον προημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα στο «Μπέιρα - Ρίο» με αντίπαλο την Μέλγκαρ από το Περού, ο Τάισον αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι και για πρώτη φορά ακούστηκαν αποδοκιμασίες εναντίον του, αφού στη συνέχεια η 'Ίντερ' αποκλείστηκε. Τους τελευταίους μήνες καταχειροκροτήθηκε ξανά από τους οπαδούς της ομάδας, τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του και ποια είναι η θέση του στο γήπεδο: «Είναι ένας προικισμένος παίκτης ο Τάισον. Ξεχωρίζει για τα δυνατά σουτ και με τα δυο πόδια, αλλά και τις πάσες του, που σπάνια κάνει λάθος. Μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Έχει παίξει και ως αριστερός εξτρέμ, ακόμα και ως δεύτερος επιθετικός σε σχηματισμό 4-4-2, αλλά προτιμά να παίζει πίσω από τον επιθετικό σε σχήματα με έναν φορ».

Πώς είναι ως άνθρωπος ο Τάισον; «Ένα από τα πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι ο Τάισον όλα του τα γκολ τα πανηγυρίζει με συγκεκριμένες χειρονομίες κατά του ρατσισμού, είναι ένα άτομο πολύ ευαισθητοποιημένο σε αυτά τα ζητήματα.

Από τις πρώτες μέρες που επέστρεψε στην ομάδα έδειξε πως ήθελε να ασχοληθεί με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Πολλοί νεαροί παίκτες έχουν ευχαριστήσει τον Τάισον για το πόσο τους έχει βοηθήσει καθημερινά στην προπόνηση. Έχει βοηθήσει πολύ -επίσης- και τους υπαλλήλους της Ιντερνασιονάλ, έχει πολλές ανησυχίες εκτός των αγωνιστικών χωρών και θέλει να βοηθάει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί...

Μπορεί το 2022 να ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εκείνον λόγω της απώλειας του πατέρα του και του αδελφού του, αλλά μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του πριν από λίγους μήνες, ένιωσε ξανά δυνατός. Από την στιγμή που ήρθε ο Σαντιάγκο (σ.σ το όνομα το δεύτερου παιδιού του) στη ζωή του.

Ο Τάισον είναι ένας ωραίος, αστείος τύπος, του αρέσει πολύ η μουσική και ήταν ο πιο αγαπητός εντός του γκρουπ. Ήταν η ψυχή των αποδυτηρίων. Ελπίζω στον ΠΑΟΚ ο Τάισον να έχει περισσότερη τύχη και να παίζει με το χαμόγελο στο πρόσωπό του...».

Διαβάστε ακόμη...