Νικάει Απόλλωνα, αποφεύγει τους δύο στο Final 8

Από paok24.com:Ο ΠΑΟΚ νίκησε και την ΑΕΚ εκτός έδρας, ανέβασε το ρεκόρ του στο 6-4 και εξασφάλισε την παρουσία του στο πρώτο Final 8 της ιστορίας του Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στα μέσα Φεβρουαρίου.
Πηγή: paok24.com
Νικάει Απόλλωνα, αποφεύγει τους δύο στο Final 8

Το τουρνουά θα διαμορφωθεί με το τέλος του πρώτου γύρου της Basket League με τις πρώτες επτά ομάδες της βαθμολογίας, μαζί με τον Πανιώνιο, ο οποίος εξασφάλισε την παρουσία του από τις μικρότερες κατηγορίες.

Ουσιαστικά, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην Κρήτη και η έβδομη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Προμηθέα και Κολοσσό Ρόδου.

Αμφότεροι έχουν εξ αναβολής παιχνίδια, με την ομάδα της Ρόδου, να υποδέχεται αύριο το Περιστέρι, ενώ οι Πατρινοί, παίζουν στην έδρα της Καρδίτσας. Ο Προμηθέας επίσης, χρωστάει και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο είναι να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου...

Ο ΠΑΟΚ που είναι τέταρτος αυτήν τη στιγμή στη βαθμολογία, έχει νικήσει Άρη και ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, ενώ έχει χάσει από το Περιστέρι, την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Basket League, υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών στο Παλατάκι. Η ΑΕΚ παίζει στην έδρα του Ολυμπιακού και ο Άρης, παίζει στην Πάτρα με τον Προμηθέα.

Αυτό που έχει ξεκαθαριστεί επισήμως από την ΕΟΚ, είναι ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Final 8 θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Οι πρώτες τέσσερις της Basket League στο πρώτο και οι άλλες τρεις συν τον Πανιώνιο, στο δεύτερο.

Έτσι, εφόσον ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Απόλλωνα Πάτρας την τελευταία αγωνιστική, είναι οριστικά τέταρτος, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον στα προημιτελικά, δε θα πετύχει κάποιον εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού...

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική της Basket League:

Προμηθέας – Άρης
Ιωνικός – Καρδίτσα
Παναθηναϊκός – Περιστέρι
ΠΑΟΚ – Απόλλων Πατρών
Κολοσσός – Λαύριο
Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Τα εξ αναβολής παιχνίδια:

Αύριο
Κολοσσός – Περιστέρι
Καρδίτσα – Προμηθέας

2 Ιανουαρίου
Λαύριο – Ιωνικός
Προμηθέας – Παναθηναϊκός

Διαβάστε ακόμη...