Χρόνια πολλά αξεπέραστε Μπάνε! (vids)

Από paok24.com: Χωρίς καμία αμφιβολία ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του μπασκετικού ΠΑΟΚ ...
Πηγή: paok24.com
Χρόνια πολλά αξεπέραστε Μπάνε! (vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ο μεγαλύτερος μύθος της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο «τίγρης» γίνεται σήμερα 56 ετών και το PAOK24 κάνει μία αναδρομή τα όσα πέτυχε με την ασπρόμαυρη φανέλα στη σπουδαία καριέρα του.

Το 1988 που ήρθε από τον Ερυθρό Αστέρα για να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν όσα τελικά βίωσε αγωνιζόμενος με τον Δικέφαλο στο στήθος. Ο πραγματικά αξεπέραστος Μπάνε χάρισε μοναδικές στιγμές στους φίλους της ομάδας και όχι μόνο με το αστείρευτο ταλέντο του.

Με τον ΠΑΟΚ πανηγύρισε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991, το Κύπελλο Κόρατς το 1994, το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992 καθώς και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995 έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια της ομάδας και αποτελώντας πηγή έμπνευσης για χιλιάδες παιδιά που λάτρεψαν τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον ίδιο.

Πέρα από τους τίτλους που κατέκτησε με τον Δικέφαλο, αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην Αθήνα το 1993, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην Ταουγκρές το 1996.

Ο Μπάνε που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ, υπηρέτησε την ομάδα από όλα τα πόστα, τόσο ως προπονητής, όσο ως μάνατζερ και τεχνικός διευθυντής, αλλά φυσικά και πρόεδρος της ΚΑΕ ως πιστός στρατιώτης που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανείς από το σύλλογο. Χρόνια πολλά διαχρονικέ και αξεπέραστε Μπάνε!

Διαβάστε ακόμη...