«Απολαμβάνω την Ισπανία, δεν πείθει η Αργεντινή»

Από paok24.com: Στην εκπομπή "Οpen Sport" του ΟPEN και στον Γρηγόρη Ατρείδη μίλησε ο Ζοσέ Μπότο, αποκλειστικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!
Πηγή: paok24.com
«Απολαμβάνω την Ισπανία, δεν πείθει η Αργεντινή»

Αναλυτικά, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, είπε:

Για τις έως τώρα εντυπώσεις του: «Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ιδιαίτερο γιατί για τους προπονητές ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμάσουν την ομάδα σε μια εβδομάδα και για μένα δεν είναι έκπληξη αυτά που συνέβησαν σε αυτό το Μουντιάλ. Οι παίκτες κάνουν το δικό τους παιχνίδι οπότε πρέπει να έχεις τους καλύτερους παίκτες γιατί αυτοί κάνουν τη διαφορά».

Για την ομάδα που του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση: «Μέχρι τώρα η ομάδα που απολαμβάνω να βλέπω είναι η Ισπανία. Έχει επιστρέψει στο στυλ της με αυτούς τους νεαρούς της Μπαρτσελόνα, τον Γκάβι και τον Πέδρι, που έχουν αυτό τον τρόπο παιχνιδιού στο αίμα τους. Από την άλλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες για μένα ήταν μια μεγάλη έκπληξη με τον τρόπο που έπαιξαν. Καμιά φορά είναι αφελείς αλλά παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο».

Για την Εθνική της πατρίδας του: «Η Πορτογαλία έχει μια γενιά παικτών που είναι φανταστικοί. Δείτε τον πάγκο της Πορτογαλίας και φανταστείτε ότι είναι εκεί παίκτες όπως ο Λεάο και ο Βιτίνια. Παίκτες που παίζουν στη Μίλαν και την Παρί και είναι στον πάγκο».

Για την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο και το κατά πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η διαχείρισή του: «Ο Ρονάλντο είναι ο Ρονάλντο. Αν ο Ρονάλντο είναι εκεί, πρέπει να παίζει. Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή ή τεχνικό διευθυντή ή οποιονδήποτε να διαχειριστεί έναν παίκτη που μερικές φορές μπορεί να είναι μεγαλύτερος και από την ομάδα.Νομίζω ότι ο Φερνάντο Σάντος έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται εκείνον αλλά και τους υπόλοιπους».

Για το αν κάποιος από τους Πορτογάλους του ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να αγωνιστεί στην Εθνική Ανδρών: «Αν φτάσουν σε ένα επίπεδο που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν θέση, γιατί όχι; Πιστεύω ότι μπορεί να τους δούμε σε κάποιο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για τις εμφανίσεις του Αντρίγια Ζίβκοβιτς: «Ξέρω τον Αντρίγια από 17 χρονών και ένα από τα παράπονα των προπονητών του στη Μπενφίκα ήταν η μη αφοσίωσή του στην άμυνα και για μένα ήταν μεγάλη έκπληξη όταν έφτασα εδώ και είδα την αφοσίωσή του στην ομάδα, ότι αμύνεται πολύ καλά και αυτό είναι δουλειά του προπονητή μας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον είδαμε σε έναν διαφορετικό ρόλο και βοήθησε πολύ την ομάδα».

Για την εικόνα των «μεγάλων»: Η καλύτερη ομάδα είναι η Ισπανία, που παίζει ποδόσφαιρο. Η Γαλλία με ένα τρόπο που δεν μου αρέσει αλλά είναι συμπαγής ομάδα. Η Βραζιλία είναι πάντα φανταστική! Και η Πορτογαλία γιατί μπορεί να μην παίζει τόσο όμορφα αλλά για πρώτη φορά με τον Φερνάντο Σάντος παίζουμε πιο κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο και πιο ταιριαστό με την ποιότητα των παικτών που έχουμε. Η Αργεντινή δεν με πείθει, αλλά έχουν τον Μέσι. Πάντα πρέπει να λέμε «ναι όμως έχουν τον Μέσι».

Για το ποιο «ζευγάρι» βλέπει στον τελικό: «Το ζευγάρι του τελικού θα είναι ή Πορτογαλία – Βραζιλία ή Πορτογαλία – Γαλλία».

Για τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Η Πορτογαλία!»

Διαβάστε ακόμη...