Σε… ιστορικό Top 5 o Τζίμας

Από thessports.gr: O ΠΑΟΚ Β' επικράτησε και του Απόλλωνα Πόντου σε μία αναμέτρηση που ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή του «Βενιαμίν» του Δικεφάλου, Στέφανου Τζίμα.
Πηγή: thessports.gr
Σε… ιστορικό Top 5 o Τζίμας

Σε ηλικία 16 χρονών, 10 μηνών και 14ων ημερών, ο ταλαντούχος φορ των «ασπρόμαυρων» έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ, έστω και σε παιχνίδι της δεύτερης ομάδας, για να μπει σε ένα κλειστό «κλαμπ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζίμας βρίσκεται πλέον στην πεντάδα των νεότερων ποδοσφαιριστών που έκαναν επαγγελματικό ντεμπούτο με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Το ρεκόρ του Απόστολου Τσουρέλα κρατάει ακόμα από το 1980, αφού τότε είχε περάσει ως αλλαγή σε αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό για να κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών, έξι μηνών και 18 ημερών.

Αυτός που πλησίασε αλλά τελικά δεν ξεπέρασε το ρεκόρ, ήταν ο Γιώργος Βρακάς, τον Νοέμβριο του 2017, και σε έναν αγώνα της ίδιας διοργάνωσης, κόντρα στον Αιγινιακό. Τότε ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στον Λεβαδειακό, ήταν 16 ετών, επτά μηνών και μίας ημέρας.

Τρίτος παραμένει ο Βαγγέλης Νάστος, ο οποίος αγωνίστηκε για παρθενική φορά σε επαγγελματικό επίπεδο στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καστοριάς στο γήπεδο της Τούμπας με 6-0 τον Μάιο του 1997, σε ηλικία 16 ετών, οκτώ μηνών και δέκα ημερών.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Κούτσιας, που έκανε πρώτα το ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα, το 2020 σε μια ισοπαλία (1-1) με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, σε ηλικία 16 ετών, επτά μηνών και δέκα ημερών.

Όταν εγκαινιάστηκε, την επόμενη σεζόν, το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ Β', πήρε ευκαιρίες με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, και πλέον παίρνει εμπειρία... Super League, αγωνιζόμενος ως δανεικός από τον Δικέφαλο στον Βόλο.

Διαβάστε ακόμη...