Η «τραυματική» πρώτη επίσκεψη στη Λιβαδειά

Η πρώτη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά έγινε στις 4 Οκτωβρίου 1987.
Πηγή: forzaonline.gr
Η «τραυματική» πρώτη επίσκεψη στη Λιβαδειά

Οι παίκτες του Λίμπρεχτς μπήκαν σαν... υπνωτισμένοι στο γήπεδο και, στην πρώτη φάση του αγώνα, επέτρεψαν στην ομάδα του Πολυχρονίου να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Λεμονή. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα (6΄) με τον Αλεξανδρίδη, είχαν και δοκάρι (7΄) με τον Νίκιτς, αλλά στο 28΄ βρέθηκαν πάλι πίσω στο σκορ από το γκολ του Κάβουρα.

Ο Καρασαββίδης έφερε ξανά το ματς στα ίσια στο 34΄, δύο λεπτά νωρίτερα, όμως, ο Μπάνον είχε αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο (είδε κόκκινη για χτύπημα στον Κασδοβασίλη). Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που έφθασαν στο 4-2 με σκόρερ τους Κασδοβασίλη (57΄) και Λεμονή (78΄, πάλι με πέναλτι).

Στις εξέδρες το κλίμα ήταν τεταμένο. Το γήπεδο είχε γεμίσει (5.651 εισιτήρια) από φιλάθλους και των δύο ομάδων (περίπου 700 ΠΑΟΚτσήδες). Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο διαιτητής Κώστας Ακρίδας (σφύριζε για πρώτη φορά παιχνίδι Α΄ εθνικής) διέκοψε τον αγώνα, όταν ο Μαλιούφας του παρέδωσε μια πέτρα, που λίγο έλειψε να τον βρει από την εξέδρα.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Στο ημίχρονο του αγώνα, τόσο ο Τάις Λίμπρεχτς, όσο κι ο Χάρης Σαββίδης προσπάθησαν να... αφυπνίσουν τους παίκτες. «Παίξε εσύ, μίστερ!» ήταν η ατάκα, που αποδίδεται στον Σκαρτάδο, ενδεικτική της έντασης των στιγμών. Οι αναταράξεις στο εσωτερικό της ομάδας συνεχίστηκαν και με την επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη, όταν ο τεχνικός διευθυντής Μιχάλης Μπέλλης εισηγήθηκε στη διοίκηση την επιβολή προστίμου 50 χιλ. δραχμών στους παίκτες για την εμφάνιση τους στο ματς της Λιβαδειάς.

Διαβάστε ακόμη...