O Ντάντας πασάρει και στον… ύπνο του!

Από skgsports.gr: Ο Τιάγκο Ντάντας παρόλο που αντικαταστάθηκε στο 77ο λεπτό του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κατάφερε να δείξει εκ νέου ορισμένα πολύ θετικά στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα.
Πηγή: skgsports.gr
O Ντάντας πασάρει και στον… ύπνο του!

Ειδικότερα, ο Πορτογάλος μέσος μέχρι να γίνει αλλαγή από τον Ελ Καντουρί είχε 42/46 εύστοχες πάσες, οι οποίες σε ποσοστό μεταφράζονται σε 91%.

Ο 21χρονος χαφ κατέγραψε επίσης 6/6 προωθημένες πάσες (100%), ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για την επιθετική μετάβαση της ομάδας, καθώς είναι πάσες που «ξεμπλοκάρουν» και δημιουργούν προϋποθέσεις στην επίθεση.

Σ' ένα ακόμα παιγνίδι ο Ντάντας είχε τον μεγαλύτερο αριθμό πασών στο αντίπαλο 1/3 του γηπέδου. Πιο συγκεκριμένα είχε 8/11 πάσες στο 1/3 του Παναθηναϊκού, οι οποίες μεταφράζονται σε 73%, ποσοστό που ήταν το μεγαλύτερο μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ: Η καλύτερη ομάδα στο passing game

Η τελευταία μελέτη του CIES, του Διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, αναλύοντας τα δεδομένα στις μεταβιβάσεις (πάσες) για 1.226 ομάδες σε 71 πρωταθλήματα παγκόσμιας, έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας (passing game) στην ελληνική Super League με ποσοστό 87,1%, και Ολυμπιακός εκείνη, που έχει την μεγαλύτερη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις (87,7%).

Ουσιαστικά τη διαφορά την κάνει το γεγονός ότι από το συνολικό 87,1% των μεταβιβάσεων του ΠΑΟΚ, το 31,5% είναι προωθητικές, πράγμα που το κάνει πιο δύσκολο.

Διαβάστε ακόμη...