Η ώρα του Νέλσον Ολιβέιρα!

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον Πορτογάλο και τον χρειάζεται τώρα!
Πηγή: paok24.com
Η ώρα του Νέλσον Ολιβέιρα!

3 Αυγούστου 2021. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Μποέμιαν στο Δουβλίνο και στο 52΄ βρίσκεται να χάνει με δύο γκολ διαφορά. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρίχνει στη "μάχη" τον Νέλσον Ολιβέιρα και στο 77ο λεπτό ο Πορτογάλος τον δικαιώνει, πετυχαίνοντας από ασίστ του Στέφαν Σβαμπ το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Δεκατρείς μήνες μετά ωστόσο, το γκολ στο Aviva Stadium παραμένει το μοναδικό του Ολιβέιρα με την "ασπρόμαυρη" φανέλα, καθώς μία εβδομάδα μετά την αναμέτρηση με τους Ιρλανδούς, στη ρεβάνς της Τούμπας, ο 31χρονος επιθετικός υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και χρειάστηκε να μείνει οχτώ μήνες εκτός γηπέδων, επιστρέφοντας στη δράση στις 17 Απριλίου 2022, καταγράφοντας 11 λεπτά ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League!

Στα έξι παιχνίδια που αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν, τέσσερα για τα πλέι οφ και δύο για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Πορτογάλος έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", με την ασίστ στον Αντόνιο Τσόλακ στην παράταση που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον τελικό της διοργάνωσης, για να φτάσουμε στο ξεκίνημα της δεύτερης εβδομάδας της παρουσίας του Δικεφάλου στο Άπελνοορν της Ολλανδίας, στις 4 Ιουλίου, όταν και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι τον χτύπησε άθελά του με το γόνατο στα πλευρά!

Παρότι αρχικά εκτιμήθηκε πως ο Ολιβέιρα δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό, δύο ημέρες αργότερα διαπιστώθηκε πως υπέστη κάταγμα στα πλευρά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να τον στερηθεί στα δύο παιχνίδια με τη Λέφσκι Σόφιας!

Τελικά, ο Πορτογάλος επέστρεψε στη δράση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μπαίνοντας ως αλλαγή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τον Παναιτωλικό στη θέση του Μπράντον Τόμας, ενώ αγωνίστηκε 27 λεπτά τόσο στο ματς με τον Ατρόμητο που ακολούθησε όσο και στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αντικαθιστώντας εκ νέου τον Ισπανό φορ!

Και πάμε στο... σήμερα! Παρότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την ερχόμενη Δευτέρα κόντρα στη Λαμία, κάθε άλλο παρά απίθανο είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα να πάρει φανέλα βασικού για τρίτη μόλις φορά ως "ασπρόμαυρος", με το πλέον βέβαιο να είναι πως ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται!

Πρόκειται άλλωστε για τον επιθετικό που ταιριάζει περισσότερο στα "θέλω" του Λουτσέσκου για τον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, με όλους όσους στελεχώνουν την ομάδα!

Μέχρι στιγμής, ο Ολιβέιρα έχει καταγράψει 1 γκολ και 1 ασίστ σε 12 εμφανίσεις και 406 λεπτά συμμετοχής, με την ανάγκη να αρχίσει να "φορτώνει" γκολ τις αντίπαλες εστίες να είναι... τεράστια, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου!

Διαβάστε ακόμη...