«Πιάνει» Λίνο και συνεχιζει o Μπίσεσβαρ!

Από thessports.gr : Το σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας για την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος είναι ένα πολύ σημαντικό milestone για την καριέρα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και την πορεία του στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
«Πιάνει» Λίνο και συνεχιζει o Μπίσεσβαρ!

Ο «Μπίσε» – αν τελικά αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος – θα φτάσει τις 220 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα και θα φτάσει τον Ντορβαλίνο Άλβες – κατά κόσμον Λίνο – που ολοκλήρωσε την σπουδαία του καριέρα με τον Δικέφαλο, σταματώντας σε αυτό τον σημαδιακό αριθμό των 220 αγώνων. Πέραν του εξαιρετικού Βραζιλιάνου μπακ όμως ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός αν επιλεγεί από τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παίξει θα έχει πλέον τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών τόσο με τον Δημήτρη Καπετανόπουλο, όσο και με τον Κώστα Μαλιούφα, σε ότι αφορά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στον Δικέφαλο.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συμμετείχε συνολικά σε 54 παιχνίδια και φέτος δύσκολα να το επαναλάβει καθώς ο Δικέφαλος έχει αποκλειστεί από το Conference League και… έμεινε Ελλάδα, έχει όμως την προοπτική στην τελευταία όπως όλα δείχνουν σεζόν του με τον ΠΑΟΚ να ανέβει και άλλο στη σχετική λίστα των συμμετοχών των παικτών που αγωνίστηκαν με τον ΠΑΟΚ. Ένα παράδειγμα που μπορεί να φτάσει ο Μπίσεσβαρ, είναι αυτό του Μλάντεν Φορτούλα που έχει 255. Βέβαια ο Φορτούλα έπαιζε ο τερματοφύλακας και τα δεδομένα δεν ειναι τα ίδια με τον «Μπίσε» που ετοιμάζεται για ένα σημαντικό ρεκόρ στην καριέρα του στον Δικέφαλο.

Για να τον προσπεράσει ο Μπίσεσβαρ θα πρέπει μέχρι το τέλος της σεζόν να έχει κάνει 37 παιχνίδια με τη φανέλα του Δικεφάλου και φαίνεται πως δεν είναι και πολύ μακριά από μια τέτοια εξέλιξη, ούτως ή άλλως είναι ένας παίκτης που δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Σε κάθε περίπτωση ο Σουριναμέζος θέλει τρεις μόλις ακόμη συμμετοχές για να γίνει ο τέταρτος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα ματς και θα μείνουν μπροστά του μόνο ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο Νέτο Γκουερίνο και ο Μλάντεν Φορτούλα!

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έκανε το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα στις 3 Αυγούστου 2016 στο εντός έδρας ματς απέναντι στον Αγιαξ. Είχε μπει ως αλλαγή στο 84΄ με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Ο Σουριναμέζος έχει πανηγυρίσει 27 γκολ με τον ΠΑΟΚ και η πιο παραγωγική του χρονιά ήταν την σεζόν 2018-19 όταν είχε σκοράρει 10 φορές στις 40 παρουσίες του σε επίσημους αγώνες. Ο «Μπίσε» είναι ο τελευταίος των… Μοϊκανών από εκείνη τη χρυσή φουρνιά ποδοσφαιριστών που έφεραν στον Δικέφαλο το νταμπλ, αλλά και τα τέσσερα Κύπελλα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπίσεσβαρ εχει πανηγυρίσει όλους τους τίτλους επί εποχής Σαββίδη με εξαίρεση το Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό αφού είχε παραχωρηθεί για έξι μήνες δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Διαβάστε ακόμη...