Ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα

Από thessports.gr:Τα ψέματα τελειώνουν, σε λιγότερο δύο εβδομάδες ξεκινά το νέο πρωτάθλημα. Το μεθεπόμενο Σάββατο το βράδυ, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Έχουμε πρωτάθλημα.
Πηγή: thessports.gr
Ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα

Ο καιρός, λοιπόν, περνάει και ο χρόνος θα αρχίσει σε λίγο να γίνεται πιεστικός. Έτσι γίνεται πάντα, όταν έχεις πράγματα να κάνεις.

Τις τελευταίες μέρες έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια διαλυμμένη κατάσταση, μια ομάδα που τα έκανε όλα λάθος, μια ομάδα που δεν έχει καμιά τύχη στο πρωτάθλημα.

Δε νομίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει πράγματα, για να μπει στο νέο πρωτάθλημα με αξιώσεις και να μπορεί να λέει ότι θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο, χωρίς να γελάει κανείς.

Είναι ξεκάθαρο, το επισημαίνουμε τις τελευταίες εβδομάδες, πριν ακόμη τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Ευρώπη, ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ. Η ομάδα δεν είναι για τα μπάζα, θέλει όμως κάποιες προσθήκες για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς δύο τρεις προσθήκες έμπειρων και πολύ ποιοτικών παικτών, τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολα στο νέο πρωτάθλημα. Εώς πολύ δύσκολα.

Και μην ξεχνάμε ότι φέτος η 2η θέση οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκεφτείτε να χάσει ο ΠΑΟΚ μια ευκαιρία, που ο ίδιος δημιούργησε με την περσινή πορεία του στην Ευρώπη!

Από την άλλη, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι και οι άλλες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Δεν είναι βέβαια Μπαρτσελόνες, δεν είναι θηρία, όπως θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται, αυτό το είδαμε και στην Ευρώπη. Όλοι εκεί ξεγυμνώθηκαν.

Φέτος είναι λοιπόν μια σπουδαία ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πράγματα και είναι πραγματικά κρίμα να στερήσει ο ίδιος την ευκαιρία από τον εαυτό του να τα διεκδικήσει.

Βεβαίως, όσοι περιμένουν αλόγιστες σπατάλες και τα εκατομμύρια να τρέχουν, μάλλον έχουν μείνει σε άλλες εποχές, γενικώς.

Είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και την προ-προηγούμενη, σ΄ αυτήν εδώ τη γωνία, ότι μάλλον ΔΕΝ πρέπει να περιμένουμε μεταγραφή, αν πρώτα δεν μειωθεί το ρόστερ και φυσικά το κόστος του.

Είναι σαφές ότι σήμερα ο ΠΑΟΚ κουβαλάει έξι εφτά συμβόλαια που δεν του χρειάζονται κι αν απαλλαγεί απ΄ αυτά τα συμβόλαια, μπορεί να έχει ένα κέρδος 6-7 εκατομμυρίων, από τα οποία μπορεί να επενδύσει κάποια σε δύο τρεις σπουδαίες μεταγραφές.

Αυτό συμβαίνει παντού. Κανείς δεν κάνει μόνο προσθέσεις στο ρόστερ, όλοι κάνουν και αφαιρέσεις. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι μια ομάδα μπορεί να ξεκινήσει μια σεζόν με 40 συμβόλαια και +10 εκατομμύρια στο λειτουργικό μπάτζετ της και δεν θα καταστραφεί αργά ή γρήγορα.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα και μ΄ αυτή πρέπει να ζουν όλοι και στον ΠΑΟΚ. Κι όπως έχουμε ξαναπεί, είναι η ευκαιρία να δείξει ο καθένας τι αξίζει, είτε λέγεται αθλητικός διευθυντής, είτε προπονητής, είτε διοίκηση, είτε τα πάντα.

Διαβάστε ακόμη...