Πέντε ευρωπαϊκές βραδιές που θέλει να ξεχάσει

Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες για την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Παιχνίδια που σίγουρα κανείς δεν θέλει να θυμάται και τα οποία στοίχισαν πολύ. Πληγές που δεν επουλώθηκαν εύκολα, τραύματα που έμειναν χαραγμένα για χρόνια ολόκληρα.
Πηγή: paok24.com
Πέντε ευρωπαϊκές βραδιές που θέλει να ξεχάσει

Είναι άλλωστε στο DNA του συλλόγου, πέρα από τις ονειρικές βραδιές, τις μεγάλες προκρίσεις και τις μεγαλειώδεις νίκες ακόμη και σε στιγμές που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, υπάρχουν και οι οδυνηρές ήττες. Εκείνες που δύσκολα ξεχνιούνται, όμως υπάρχουν στο ποδόσφαιρο αλλά και στην ιστορία της ομάδας.

 

Το PAOK24 θυμάται πέντε ευρωπαϊκές μάχες που έδωσε ο Δικέφαλος στο πέρασμα των χρόνων και είχαν πικρό φινάλε…

1) ΠΑΟΚ – Σάλκε

Τον Αύγουστο του 2013 ο ΠΑΟΚ του Χουμπ Στέφενς έδωσε συγκλονιστική προσπάθεια κόντρα στην Σάλκε, έμεινε, όμως, και πάλι εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ. Τα γκολ του Κλάους και του Κατσουράνη δεν ήταν αρκετά αφού οι Γερμανοί νίκησαν με 2-3, με τον Δικέφαλο να έχει τεράστιες ευκαιρίες για να κερδίσει το παιχνίδι. Το σκορ πρόκρισης (1-1) στο παιχνίδι του  Γκελζενκίρχεν δεν ήταν αρκετό για τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι έφτασαν μία ανάσα από τον πολυπόθητο στόχο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Σκόνδρας, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80′ Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74′ Ολίσε), Αθανασιάδης (74′ Νέτσιντ).

ΣΑΛΚΕ (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Φελίπε Σαντάνα, Φουχς, Κλέμενς (60′ Μέγιερ) (70′ Νόιστεντερ), Χέγκερ, Τζερμέιν Τζόουνς, Ντράξλερ, Φαρφάν (83′ Ματίπ), Σαλάι.

2) ΠΑΟΚ – Μπενφίκα

Μολονότι πήρε σκορ πρόκρισης στη Λισαβόνα (1-1), ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και γνώρισε την ήττα με 1-4 από τους «Αετούς», οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου φεύγοντας θριαμβευτές από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την υπέρβαση που επιχείρησε από το ξεκίνημα εκείνου του καλοκαιριού και να κερδίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Παρότι προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με γκολ του Πρίγιοβιτς, γνώρισε βαριά ήττα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (Σάχοφ 64′), Μαουρίσιο, Πέλκας, Καντουρί (Ακπόμ 75′), Λημνιός (Ουάρντα 46′), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Σέρβι, Σεφέροβιτς (Φέλιξ 85′), Σάλβιο (Σεμέδο 63′), Πίτσι (Ζίβκοβιτς 75′), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκέντσον Φερνάντες.

3) Έστερσουντ – ΠΑΟΚ

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κάζο του ΠΑΟΚ της σύγχρονης εποχής. Την σεζόν 2017-18 ο Δικέφαλος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκου του, φιλοξενήθηκε στο μακρινό Έστερσουντ της Σουηδίας, έχοντας σκορ πρόκρισης απέναντι στους άγνωστους -μέχρι τότε- Σουηδούς, τους οποίους κέρδισαν με 3-1 στην Τούμπα. Όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί με τον Δικέφαλο ωστόσο να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό, καθώς οι Σουηδοί επικράτησαν με 2-0 και πέταξαν εκτός Ευρώπης τους «ασπρόμαυρους». Αποκλεισμός σοκ για τον ΠΑΟΚ που κατάφερε να μείνει εκτός ομίλων Europa League!

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Χόπκατ, Άιες, Έντουαρτς, Σόμι (60′ Σεμά), Μπασιρού, Νούρι, Μουκίμπι (67′ Γουίντγκριν), Γκόντος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Μακ (86′ Λημνιός), Τζάλμα, Πρίγιοβιτς.

4)  ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας

Μέγα κάζο για τον ΠΑΟΚ ήταν και ο αποκλεισμός απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-20. Έχοντας ηττηθεί στην Σλοβακία με 1-0 στην εκπνοή του παιχνιδιού, ο Δικέφαλος υποδέχθηκε την Σλόβαν με φόντο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο ΠΑΟΚ… κατάφερε να δεχθεί δυο γκολ από τους Σλοβάκους και παρά τη νίκη με 3-2 αποχαιρέτησε πρόωρα το Europa League και την Ευρώπη από πολύ νωρίς…

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Εσίτι (65′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31′  Αουγκούστο), Λημνιός, Άκπο, Πέλκας (46′ Σφιντέρσκι)

Σλόβαν Μπρατισλάβας: (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Μάρκο, Μποζίκοφ, Αμπένα, Μεντβέντεφ, Ντε Καμπς, Μπαίριτς, Ραρσάλα (78′ Σουκότσι), Ιμπραχίμ (68′ Νόνο), Χόλμαν (88′ Ρατάο), Σποράρ.

5) ΠΑΟΚ – Κράσνονταρ

Η τελευταία μέχρι σήμερα προσπάθεια του Δικεφάλου για είσοδο στους ομίλους του Champions League ήταν το καλοκαίρι του 2020.Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα κατάφερε να προκριθεί κόντρα στην Μπεσίκτας και την Μπενφίκα σε μονά παιχνίδια, με την κληρωτίδα να φέρνει στον δρόμο του την Κρασνοντάρ. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 στην Ρωσία, με τους ασπρόμαυρους να ποντάρουν τα πάντα στον επαναληπτικό της Τούμπας. Ο Δικέφαλος αν και καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Κρασνοντάρ στάθηκε άτυχος και γνώρισε την ήττα – αποκλεισμό από την συνέχεια του Champions League.

     

Διαβάστε ακόμη...