ΠΑΟΚ χωρίς Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται φέτος να ζήσει μία νέα πραγματικότητα, καθώς αποχαιρέτησε πρόωρα την Ευρώπη.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ χωρίς Ευρώπη

Ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας, συνιστά μία μεγάλη αποτυχία για όλους, ωστόσο, για την ομάδα υπάρχει κι η επόμενη μέρα κι άπαντες οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά.

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να διαχειριστεί μία σεζόν με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, οι προσθαφαιρέσεις προφανώς μπαίνουν στο “κάδρο” και μέσα στο επόμενο διάστημα θα φανεί ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για τον ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά την τελευταία δεκαετία, που ο ΠΑΟΚ δε θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η πρώτη, ήταν τη σεζόν 2012-13, όταν ο “Δικέφαλος” είχε αντιμετωπίσει τη Ραπίντ Βιέννης στα προκριματικά του Europa League κι είχε αποκλειστεί..

Εκείνη τη χρονιά, ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει τελικά δεύτερος στο πρωτάθλημα με συνολικά 62 πόντους, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα με 77 βαθμούς.

Η επόμενη φορά που ο “Δικέφαλος” έμεινε εκτός ομίλων, ήταν τη σεζόν 2017-18. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, σε ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι αντιμετώπισε την Έστερσουντ, που εκείνη τη χρονιά ήταν το “θαύμα” της Ευρώπης με τη συνολική της πορεία κι αποκλείστηκε στα τέλη του Αυγούστου από τα προκριματικά του Europa League. Η ομάδα υπέστη ένα μεγάλο σοκ, αλλά πολύ γρήγορα έβγαλε αντίδραση και στο πρωτάθλημα κατάφερε σημαντικά πράγματα.

Εντός γηπέδου κατέκτησε το πρωτάθλημα κι αν δεν ήταν μερικά δικαστήρια, επιτροπές, ένα θέατρο και ένας Κομίνης στο δρόμο του, θα είχε πανηγυρίσει ένα ακόμη νταμπλ. Τελικά, τερμάτισε στη 2η θέση με 64 πόντους, με την ΑΕΚ να κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησε και το Κύπελλο, όπου κέρδισε την Ένωση με 2-0 στον τελικό.

Η τελευταία σεζόν, όπου υπήρξε αποκλεισμός, ήταν το 2019-20. Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του στα προκριματικά του Europa League τη Σλόβαν Μπρατισλάβας κι αποκλείστηκε, καθώς στο πρώτο παιχνίδι, παίζοντας εκτός έδρας, ηττήθηκε με 1-0 και το 3-2 της ρεβάνς δεν του ήταν αρκετό.

Μετά τον αποκλεισμό και παίζοντας ένα παιχνίδι την εβδομάδα, ο “Δικέφαλος” τερμάτισε στη 2η θέση με 59 πόντους στο πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος με 66.

Διαβάστε ακόμη...