Ο πρώτος στην εποχή Σαββίδη!

Από paok24.com: Το "παράσημο" του Ισπανού μπακ και οι 23 (!) που προηγήθηκαν!
Πηγή: paok24.com
Ο πρώτος στην εποχή Σαββίδη!

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι από χθες το απόγευμα ο Γιοάν Σάστρε, με τον Δικέφαλο να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του από τη Μαγιόρκα και να υπογράφει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026!

Κάπως έτσι, ο Ισπανός μπακ έγινε ο πρώτος (!) ποδοσφαιριστής στην εποχή Ιβάν Σαββίδη που παραμένει στην Τούμπα και μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του, με τους παίκτες που προηγήθηκαν και δεν "στέριωσαν" στον Δικέφαλο όντας δανεικοί, να είναι ουκ ολίγοι!

Τη σεζόν 2012-13, ο ΠΑΟΚ "δανείστηκε" τον Γκόρντον Σίλντενφελντ από την Ντιναμό Μόσχας, τον Σεκού Ολίσε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Αμπντούλ Καμαρά από τη Σοσό και τον Μπονγκάνι Κουμάλο από την Τότεναμ, ενώ την περίοδο 2013-14, ως δανεικοί αγωνίστηκαν στον Δικέφαλο ο Μίροσλαβ Στοχ, ο Σωτήρης Νίνης, ο Τόμας Νέτσιντ, ο Ντάνι Χούσεν και ο Χουάν Ινσαουράλδε!

Όλοι τους, επέστρεψαν στις ομάδες τους πριν "μετακομίσουν" σε... άλλες πολιτείες, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Μάμε Τιάμ, τον οποίο ο ΠΑΟΚ απέκτησε ως δανεικό από την Γιουβέντους τον Ιανουάριο του 2017!

Τη σεζόν 2017-18 δε και πιο συγκεκριμένα κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, οι "ασπρόμαυροι" πρόσθεσαν στο ρόστερ τους με υποσχετική τον Ρόμπερτ Μακ από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, τον Κάρλος Ζαμπράνο από την Ρούμπιν Καζάν και τον Μάρσιο Αζεβέδο από τη Σαχτάρ, με τους τρεις τους να αποχωρούν σχεδόν... άπραγοι στο τέλος της χρονιάς!

Τη σεζόν του νταμπλ, ο Δικέφαλος απέκτησε το καλοκαίρι τον Γιόσιπ Μίσιτς ως δανεικό από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τον Ιανουάριο πρόσθεσε στην ανίκητη "μηχανή" του τους Σέρτζιο Ολιβέιρα, Νίκο Καρέλη και Αλίν Τόσκα, ενώ τη σεζόν 2020-21, στο μέσο της σεζόν, "δανείστηκε" από την Μπαρτσελόνα τον Μούσα Ουαγκέ, από την Κλαμπ Μπριζ τον Μαικλ Κρμέντσικ και από την Τσέλσι τον Μπάμπα Ράχμαν.

Τέλος, το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ επέλεξε να δανειστεί τους Αλεξάντρου Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ Φερέιρα και Τσούμπα Άκπομ οι οποίοι δεν θα συνεχίσουν στην Τούμπα, αλλά και τον Γιοάν Σάστρε τον περασμένο Ιανουάριο, με τον Ισπανό να καταγράφει 17 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ και να πείθει τους Ζοσέ Μπότο και Ράζβαν Λουτσέσκου πως θα έχει... αντίκρισμα η απόκτηση των δικαιωμάτων του από τη Μαγιόρκα, από τη στιγμή που το κόστος για την αγορά του ήταν σχετικά μικρό!

Διαβάστε ακόμη...