ΠΑΟΚ vs Παναθηναϊκός: “Μάχη” Νο5

Από paok24.com : Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι ο Παναθηναϊκός κινούνται σε ρυθμούς τελικού και μετρούν -πια- αντίστροφα για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ vs Παναθηναϊκός: “Μάχη” Νο5

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες τέσσερις φορές φέτος, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 3 νίκες και 1 ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στο πρώτο φετινό “ραντεβού”, οι “πράσινοι” γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 3-1, σε ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το… καλημέρα. Ο Βιεϊρίνια πίεσε ψηλά, ο Α.Ζίβκοβιτς έκανε μία όμορφη ατομική ενέργεια και σέρβιρε στον Άκπομ, για να σουτάρει αυτός στην κίνηση και να κάνει το 1-0.

Ο Μαουρίσιο ένα λεπτό αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με σουτ έξω από την περιοχή, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2-1 στο 83′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς, με τον Σλοβένο να βάζει το… κερασάκι στο φινάλε, με μία μαγική εκτέλεση φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ακολούθησε το παιχνίδι του β’ γύρου κι η νίκη με 2-1 του “Δικεφάλου” στην Τούμπα. Σε αντίθεση με το ντέρμπι της Λεωφόρου, οι “πράσινοι” προηγήθηκαν νωρίς με το γκολ του Παλάσιος στο 6′ να “παγώνει” αρχικά τους “ασπρόμαυρους”, με τον Ίνγκι Ίνγκασον να ισοφαρίζει με ψύχραιμη εκτέλεση μετά από φάση διαρκείας.

Στο 89′ ήρθε ο Γιόαν Σάστρε, για να βάλει την… υπογραφή του στην αναμέτρηση και να κάνει το 2-1, με ένα πανέμορφο σουτ, με τον Ισπανό να το πανηγυρίζει έξαλλα.

Ακολούθησαν δύο ακόμη “ραντεβού” στα πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει αρχικά την ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο, μετά από τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο παιχνίδι με τον Παλάσιος να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Αϊτόρ να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, για να κάνει το 1-0.

Στο 65ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 με σουτ του Χουανκάρ, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στο 70′ με τον Α. Ζίβκοβιτς, αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο, ενώ η τελευταία “συνάντηση” των δύο ομάδων ήταν πριν από μερικές ημέρες στην Τούμπα, με την ομάδα του Λουτσέσκου να κερδίζει με 2-0 τους “πράσινους”.

Ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά-πάσα του Ίνγκασον, ενώ ο Άκπομ πήρε το… ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Διούδη σε κεφαλιά του Σίντκλεϊ κι έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...