Μια εβδομάδα, δύο τελικοί

Η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ, μιλώντας για δύο τελικούς, είναι και η ενδεδειγμένη! Η καλύτερη προετοιμασία για το Κύπελλο είναι η νίκη την Τρίτη (17/5) και η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης.
Πηγή: sdna.gr
Μια εβδομάδα, δύο τελικοί


Το ματς στο «Γ.Καραϊσκάκης» δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης πριν από την τελευταία κομβική εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ, πέρα από 2-3 σημεία που αξίζει κανείς να εστιάσει. Το πρώτο και βασικότερο είναι πως υπάρχει... ζωή στον πλανήτη ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις, σε σύγκριση πάντα με την εικόνα που είχε η ομάδα το τελευταίο διάστημα. Σαφώς βοήθηκε και το γκολ του Σοάρες στα πρώτα 80 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ωστόσο, εν γένει ο ΠΑΟΚ πάτησε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, έβγαλε την πολυαναμενόμενη αντίδραση και είχε πνευματική φρεσκάδα.

Σημαντική παράμετρος της βελτιωμένης εικόνας του ΠΑΟΚ ήταν η σαφώς πιο ορθολογική ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και οι παίκτες που επιστρατεύθηκαν από τον πάγκο. Και οι επιστροφές, όπως φάνηκε και στο Φάληρο, είναι αυτές που θα δημιουργήσουν και το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ και αναμφίβολα δεν θα θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που εμφανίστηκε στους Ζωσιμάδες...

Αναφορικά με την ισοπαλία στο «Γ.Καραϊσκάκης», μπορεί κανείς να εστιάσει σε αρκετά πρόσωπα του Δικεφάλου που έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα μέσα από την εμφάνισή τους, ωστόσο, θα πρέπει να σταθούμε σε δύο. Στον μεν Φιλίπε Σόαρες που πέτυχε το γκολ της αναμέτρησης και δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να εγκλιματίζεται καλύτερα στο γκρουπ. Ο Πορτογάλος αποτελεί μία μεταγραφή, επένδυση του Γενάρη που ενδεχομένως να θεωρούσε κανείς πως μπορεί να αλλάξει με το... καλημέρα τις ισορροπίες εντός της ομάδας. Κάτι που δεν συνάδει ούτε με τη φιλοσοφία του Λουτσέσκου ούτε με το «πακέτο» του νεαρού δεδομένου πως αποκτήθηκε από μία ομάδα, της οποίας υπήρξε σημείο αναφοράς παρά το νεαρό της ηλικίας του και εντάχθηκε σε ένα γκρουπ προκειμένου σε πρώτη φάση να δώσει λύσεις και να αξιοποιήσει εν καιρώ τις ευκαιρίες του.

Και όλα αυτά σε ένα μομέντουμ που ενδεχομένως και ο Ρουμάνος υπό την πίεση των παιχνιδιών και του προγράμματος του ΠΑΟΚ, έχοντας τρία ανοιχτά μέτωπα μέχρι πρότινος, να μην είχε και το χρόνο να δουλέψει όσο θα ήθελε μαζί του. Εν ολίγοις, πρόκειται για μία περίπτωση που θα «κριθεί» από το καλοκαίρι και μετά κι ας κολύμπησε ήδη στα βαθιά νερά της κριτικής. Τουλάχιστον μέχρι εχθές...

Όπως αντίστοιχα και ο Μάριος Τσαούσης. Το έτερο πρόσωπο που αξίζει κανείς να σταθεί από το ματς με τον Ολυμπιακό. Ενεργοποιήθηκε για βασικός απέναντι στον Ολυμπιακό και είναι μία περίπτωση που μπορεί εύκολα να μας ρίξει στην παγίδα. Υπό την έννοια, πως κάτω την πίεση να δοθεί χρόνο στους νεαρούς και στα... δικά μας παιδιά στη λογική του «πόσο χειρότερα να είναι» να «κάψουμε» παιδιά που αποτελούν περουσιακά στοιχεία της ομάδας και οφείλουμε να διαχειριστούμε προσεκτικά. Και στο μομέντουμ της επιστράτευσής τους και στη μετέπειτα αντιμετώπισή τους. Σε κάθε περίπτωση, μπάλανς.

Στην παρούσα φάση, προέχει το ματς της Τρίτης (17/5), ο πρώτος... τελικός της σειράς με τον Παναθηναϊκό που έχει το χαρακτήρα που του αρμόζει, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σάββατο είναι που διακυβεύεται ένας τίτλος, καθώς η αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική των playoffs διατηρεί ανοιχτή τη δεύτερη θέση. Και ανεξάρτητα από την Ευρώπη που έχει κλειδώσει εδώ και ημέρες, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να βρεθεί από 2ος μέχρι 4ος. Είναι όμως θέμα γοήτρου και πρεστίζ για τους Θεσσαλονικείς απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά, έχει το μομέντουμ και τη ψυχολογία, όπως είναι οι πράσινοι. Και σαφώς η νίκη και η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης για τον ΠΑΟΚ θα είναι η καλύτερη προετοιμασία ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος.

Κλείνοντας, σε μία γεμάτη έντονα συναισθήματα για τους Έλληνες οπαδούς ημέρα, όπως ήταν η χθεσινή, αξίζει να επισημανθεί πως έζησε ο Παναθηναϊκός την επιστροφή του στην Ευρώπη, τι συνέβη στο Χαριλάου, τι ακολούθησε στα Σπάτα για την ΑΕΚ. Και όλα αυτά για ένα εισιτήριο στο Conference League, ξέρετε τη διοργάνωση που απαξιώθηκε τόσο έντονα φέτος και έφερε τον ΠΑΟΚ στους 8 της Ευρώπης...

Διαβάστε ακόμη...