Φάνηκε στο… χειροκρότημα

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Πετρέας ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα που ντύθηκαν στα ασπρόμαυρα το καλοκαίρι.
Πηγή: sdna.gr
Φάνηκε στο… χειροκρότημα

Το καλωσόρισμα μόνο θερμό δεν ήταν από πλευράς οπαδών καθώς σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του δικεφάλου είχαν πάρει θέση ενάντια στη μεταγραφή αυτή. Στην πράξη, όμως, ο διεθνής κεντρικός κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην καρδιά των φίλων του ΠΑΟΚ και να αποτελέσει βασικό κομμάτι στο δρόμο προς την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο τελικός του ΠΑΟΚ με το Φοίνικα είχε τελειώσει. Το πάρτι των ασπρόμαυρων ξεκίνησε στον αγωνιστικό χώρο και οι φίλαθλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο Κλειστό της Γλυφάδας αποθέωσαν τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη. Και ενώ σιγά σιγά όλοι κατευθύνονται στους πάγκους για να ξεκινήσει η διαδικασία της απονομής ο Γιώργος Πετρέας πηγαίνει προς τον εξέδρα και ένα αμφίδρομο ζεστό χειροκρότημα μεταξύ κόσμου και Πετρέα ξεσπάει.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας είχε περάσει πολλά χρόνια ως παίκτης, και μάλιστα αρχηγός του Ολυμπιακού, και συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με την ομάδα του Πειραιά. Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο οι φίλοι του ΠΑΟΚ εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους. Άλλωστε και ο Κοκκινάκης ήταν παίκτης που συνδέθηκε στενά με τον Ολυμπιακό αλλά η προσφορά του στον ΠΑΟΚ πέρυσι και το πάθος που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο ήταν κάτι το οποίο εκτιμήθηκε δεόντως από την εξέδρα του δικεφάλου.

Ο Πετρέας ποτέ δεν έπαψε να είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας. Κράτησε από την αρχή της σεζόν χαμηλά τους τόνους και κράτησε το στόμα του κλειστό χωρίς να απαντάει σε καμία αντίδραση. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μιλούσε ήταν η απόδοσή του στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα από τα πιο αποτελεσματικά δίδυμα κεντρικών. Ο Μπράουν με τον Πετρέα έκαναν την ομάδα του Καλμαζίδη πολύ ισχυρή πάνω στο φιλέ χτίζοντας «τοίχος» για κάθε αντίπαλο. Τα εντυπωσιακά σωματικά προσόντα του Καναδού και η εμπειρία του Έλληνα κεντρικού ήταν τα... κλειδιά της νίκης σε πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος.

Ο Πετρέας ποτέ δεν απέδωσε λιγότερα από τα αναμενόμενα μέσα στη σεζόν. Έξυπνος μπλοκέρ, ικανός στην επίθεση και πάντα απειλητικός από το σερβίς ήταν μια σταθερά στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να χρειάζεται να είναι κορυφαίος σκόρερ ή MVP. Έχοντας γνώθι σαυτόν και όντας απόλυτος επαγγελματίας δεν είπε ποτέ μεγάλα λόγια ούτε πούλησε οπαδιλίκι.

Είτε τον αγαπάνε είτε όχι οι οπαδοί είναι δεδομένο πως στο γήπεδο απέδωσε τα μέγιστα και ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην επιτυχία του Κυπέλλου. Το αν θα γίνει ή όχι σημαία του ΠΑΟΚ (από τον οποίο είχε περάσει και το μακρινό 2006-2007) δεν το ξέρουμε. Πάντως το γεγονός ότι οι φίλοι του δικεφάλου του πρόσφεραν ένα θερμό χειροκρότημα στη Γλυφάδα δείχνει πως η προσφορά του εκτιμήθηκε. Άλλωστε ο κόσμος του ΠΑΟΚ ποτέ δεν έπαψε να τιμάει όσους τίμησαν τη φανέλα της ομάδας του.

Διαβάστε ακόμη...