Δεν αλλάζει εύκολα παίκτες

Από paok24.com: Τι αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία της CIES
Πηγή: paok24.com
Δεν αλλάζει εύκολα παίκτες

O Iωνικός είναι η ομάδα της ελληνικής Super League, που έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους παίκτες (47), σε 42 αγώνες πρωταθλήματος τις τελευταίες 365 ημέρες. Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη που παρουσίασε το CIES Football Observatory, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, όπου κατατάσσει ομάδες από 50 κορυφαίες κατηγορίες σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τον αριθμό των παικτών που συμμετείχαν σε αγώνες πρωταθλήματος τις τελευταίες 365 ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ με 37 αλλαγές βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος της λίστας. Οι αλλαγές δεν ήταν πολλές σε παίκτες με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί σε σχέση με την περασμένη σεζόν έναν σχετικό κορμό, τον οποίο εμπιστεύθηκε τόσο ο Πάμπλο Γκαρσία όσο κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ολυμπιακός έχει χρησιμοποιήσει έξι παραπάνω παίκτες από τον ΠΑΟΚ (43), ενώ μαζί με τους ασπρόμαυρους βρίσκεται ο ΟΦΗ.

Πίσω από τον Ιωνικό, βρίσκονται Ατρόμητος και Λαμία (από 46), ο πρώτος σε 31 και η δεύτερη σε 33 παιχνίδια. Τους λιγότερους παίκτες έχει χρησιμοποιήσει ο Αστέρας Τρίπολης, 33 σε 35 αγώνες.

Ο σχετικός πίνακας:

Ιωνικός 47 παίκτες

Ατρόμητος 46

Λαμία 46

Παναιτωλικός 45

Ολυμπιακός 43

Απόλλων Σμύρνης 42

ΑΕΚ 42

Βόλος 40

ΠΑΣ Γιάννινα 39

ΠΑΟΚ 37

ΟΦΗ 37

Άρης 35

Παναθηναϊκός 35

Αστέρας Τρίπολης 33

Για τις ομάδες των μεγάλων 5 πρωταθλημάτων, οι αριθμοί εκτείνονται από τους 55 παίκτες για τη Τζένοα στους μόλις 27 για τη Γουέστ Χαμ.
Το υψηλότερο ποσοστό συνολικά καταγράφηκε για την Ντεπορτίβο Πάστο. Οι Κολομβιανοί χρησιμοποίησαν έως και 70 παίκτες στους 40 αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος που έπαιξαν τον τελευταίο χρόνο. Ξεπέρασαν τους Ρουμάνους της Ντιναμό Βουκουρεστίου και τους Ουαλούς της Τσεφν Ντρούιντς (και οι δύο 63 παίκτες).

Οι τέσσερις υψηλότεροι αριθμοί στα big-5 πρωταθλήματα καταγράφηκαν όλες για τις ιταλικές ομάδες της Serie A: Τζένοα (55), Σαλερνιτάνα (53), Βενέτσια (47) και Σπέτσια (46).

Τα νούμερα ρεκόρ για τις ομάδες του Champions League είναι πολύ χαμηλότερα: 38 παίκτες για την Παρί Σεν Ζερμέν και 36 για τη Γιουβέντους, ενώ Λιλ και Μάντσεστερ Σίτι βρίσκονται στο αντίθετο άκρο, με 28 παίκτες.

Ανά πρωτάθλημα, οι μέσες τιμές ποικίλλουν μεταξύ 31 παικτών στην Αγγλία και τη Μολδαβία, έως το μέγιστο 47 στην Κολομβία.

Διαβάστε ακόμη...