Πόσο ΠΑΟΚ είσαι!

Απο paok24.com: Τα στατιστικά παράδοξα της έως τώρα πορείας στο πρωτάθλημα!
Πηγή: paok24.com
Πόσο ΠΑΟΚ είσαι!

Ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Τετάρτης πέτυχε την δέκατη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Ο Δικέφαλος έχει ακόμα 5 ήττες και μόλις μία ισοπαλία στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς και 11 πίσω από την κορυφή.

Παρά τη μέτρια έως τώρα χρονιά με δεδομένο πως ο πήχης είχε μπει ψηλά για ακόμα μία χρονιά τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, η ομάδα του ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί σε αρκετές από τις στατιστικές κατηγορίες της λίγκας.

Οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση έως τώρα στην κατηγορία, έχοντας σημειώσει 33 τέρματα,. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά είναι στην πέμπτη θέση των τελικών προσπαθειών, πραγματοποιώντας 174, ενώ στη σχετική λίστα προπορεύονται ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΟΦΗ, είναι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος!

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τις λιγότερες τελικές από κάθε άλλη ομάδα για να βρει δίχτυα και πιο συγκεκριμένα θέλει 5,3 τελικές για να πανηγυρίσει κάποιο γκολ. Ολυμπιακός και ΑΕΚ που βρίσκονται από πάνω του στη βαθμολογία παρουσιάζουν πολύ χειρότερα νούμερα, με τους Πειραιώτες να χρειάζονται 7,1 και την «Ένωση» 6,9.

Μπορεί να υπάρχει δικαιολογημένα στο τραπέζι η συζήτηση για την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας, αλλά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ψηλά και σε άλλες κατηγορίες. Είναι πρώτος σε ασίστ με 19, αλλά και στις πάσες με 1156 συνολικά. Ενώ είναι πέμπτος στα γεμίσματα με 120/369.

Στον αντίποδα, ο Δικέφαλος είναι ψηλά στα λάθη, ευρισκόμενος στην τέταρτη θέση 672, ενώ πολύ χαμηλά βρίσκεται στα κλεψίματα, δέκατος στο πρωτάθλημα με μόλις 333, δείγμα της απουσίας εντάσεων στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Παρά το έλλειμμα ποιότητας, αλλά και επιλογών και της έως τώρα μέτρια πορεία, η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να παίξει σωστά και να φτάσει μέσω οργανωμένων επιθέσεων στην αντίπαλη περιοχή, αντικατοπτρίζεται και στις παραπάνω κατηγορίες, η δουλειά του Ράζβαν Λουτσέσκου, έστω και με τα λάθη που και ο ίδιος έχει παραδεχτεί γίνεται αντιληπτή. Η ταυτόχρονη παρουσία του Ρουμάνου, αλλά και του Ζοσέ Μπότο στην Τούμπα σε συνδυασμό με τις «ενέσεις» ποιότητας που θα γίνουν στην ομάδα αρχής γενομένης από τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, δημιουργούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά κυρίως για την επόμενη χρονιά, που θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών για τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...