Το άλυτο πρόβλημα στην άμυνα

Από paok24.com:Όπως συνέβη με τη Λαμία έτσι και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση να κυνηγάει την ανατροπή και στο τέλος να καταφέρνει να την πετύχει.
Πηγή: paok24.com
Το άλυτο πρόβλημα στην άμυνα

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με τους Αρκάδες στάθηκε στην ευκολία με την οποία δέχεται η ομάδα του γκολ, εκφράζοντας τον προβληματισμό του και σημειώνοντας πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει.

Με τη συμπλήρωση 15 αγώνων στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 20 τέρματα, έχοντας αυτή τη στιγμή την πέμπτη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Την ίδια ώρα ΑΕΚ και Άρης έχουν δεχτεί 14 και 13 γκολ αντίστοιχα, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις δεχόμενοι 11 και 9 τέρματα.

Οι τελικές προσπάθειες που έχει δεχτεί συνολικά μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten είναι 131, με τους ασπρόμαυρους να είναι στην ένατη θέση σε αυτή την κατηγορία. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Άρης βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με 110,105 και 97 τελικές αντίστοιχα.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται χαμηλά στη λίστα με τις τελικές που δέχεται, αλλά αυτό δε συμβαίνει στην αναλογία των γκολ με τις προσπάθειες των αντιπάλων του. Σε αυτή τη στατιστική κατηγορία, ο Δικέφαλος χαλάει κατά πολύ τα νούμερά του και βρίσκεται στην πέμπτη θέση δεχόμενος 0,1527 γκολ ανά τελική. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός βρίσκονται χαμηλά και σε αυτή την κατηγορία με 0,1000 γκολ για τους πράσινους και 0,0857 για τους Πειραιώτες.

Σε ότι αφορά τη συνεισφορά του τερματοφύλακα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει καταγράψει στο πρωτάθλημα 36 αποκρούσεις και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί όπως επισήμανε και ο Ρουμάνος τεχνικός, είναι στην ευκολία που δέχεται η ομάδα γκολ και μάλιστα, στις πρώτες συνήθως προσπάθειες των αντιπάλων της, κάτι που οδηγεί τον ΠΑΟΚ να κυνηγάει το σκορ, φορτώνοντας με περισσότερο άγχος και πίεση άπαντες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

 

Διαβάστε ακόμη...