Rival Analysis: Το προφίλ της Λαμίας

H Λαμία έρχεται στην Τούμπα για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League Interwetten 2021-22 και το Rival Analysis του paokfc.gr μας συστήνει την ομάδα της Φθιώτιδας.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφίλ της Λαμίας

Να συνεχίσει το σερί της

H Λαμία συνεχίζει στη μεγάλη κατηγορία για 5η συνεχόμενη χρονιά έχοντας καταφέρει να καθιερωθεί στη Super League, όντας μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα για κάθε αντίπαλο.Ο σύλλογος της Φθιώτιδας κατάφερε με σχετική άνεση να εξασφαλίσει πέρσι την παραμονής, αλλά φέτος δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελαν άπαντες στην ομάδα.Μετά από 12 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόλις 10 βαθμούς και έχει να γευτεί την χαρά της νίκης από τις 7 Νοεμβρίου και το διπλό μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα.Έκτοτε, έχασε από τον Παναθηναϊκό(3-1), ήρθε ισόπαλη με τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0). Στόχος της να κάνει μια νέα αρχή κόντρα στον ΠΑΟΚ και να πάρει βαθμολογική... ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας

.Ομάδα του προπονητή της

Στον πάγκο των Κυανόλευκων βρίσκεται για δεύτερη σεζόν ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο 48χρονος προπονητής ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για την παραμονή της περσινής σεζόν, με έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο και όπως ήταν λογικό παρέμεινε στον πάγκο του συλλόγου για να συνεχίσει το έργο του.Ατρόμητος, Κέρκυρα, Πανιώνιος και ΑΕΛ, είναι κάποιες απ'τις ομάδες που έχει κοουτσάρει στο πρόσφατο παρελθόν, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λαμίας τον Δεκέμβρη του 2020.Αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους τεχνικούς του πρωταθλήματος. Tου αρέσει οι ομάδες του να παρουσιάζονται συμπαγείς στην άμυνα και να ψάχνουν το γκολ στις αντεπιθέσεις κατά κύριο λόγο.

Με... όπλο την εμπειρία της άμυνας

Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές για την ενίσχυση της ομάδας, όπως ο Γκέντσογλου, ο Μανούσος κι ο Σαράνοφ.Η δυνατή γραμμή της Λαμίας όμως, παραμένει η αμυντική, καθώς εκεί βρίσκονται παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους, όπως ο κεντρικός αμυντικός Αντέτζο, ο βετεράνος Λούκας Βύντρα, ο πορτιέρε Γκαραβέλης και ο αμυντικός μέσος, Μπεχαράνο.

To πρόβλημα παραμένει στο επιθετικό κομμάτι, καθώς η Λαμία έχει σκοράρει μόλις 10 γκολ σε 12 παιχνίδια κι έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, με τον Γρηγορίου να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα για να βρει την λύση στην επιθετική δυστοκία.Σημαντική απουσία στα τελευταία παιχνίδια για την Λαμία, αποτελεί ο αρχηγός της Τάσος Καραμάνος. Ο έμπειρος φορ αγωνίζεται με τα κυανόλευκα από το 2018 κι έχει προσφέρει σημαντικές λύσεις στην ομάδα σε δύσκολες περιόδους.Εκτός από την αναμέτρηση της Τούμπας είναι κι ο Μανούσος, με τον Γρηγορίου να καλείται να βρει λύσεις.

Διαβάστε ακόμη...