Τσαούσης: «Στόχος όλων η πρώτη ομάδα»

Από thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ Β άρχισε να δείχνει τα «δόντια» του στη Super League 2, αφού μετά τον Απόλλωνα Πόντου επικράτησε και της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-1.
Πηγή: thessports.gr
Τσαούσης: «Στόχος όλων η πρώτη ομάδα»

Ο Μάριος Τσαούσης μιλά στο «ThesSports» για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη των «ασπρόμαυρων» και υπογραμμίζει πως ο μεγάλος στόχος όλων των παιδιών που βρίσκονται στην ομάδα, είναι να στελεχώσουν τους «μεγάλους».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη νίκη κόντρα σε μια δυνατή ομάδα της κατηγορίας, όπως η Αναγέννηση:

«Σίγουρα η Αναγέννηση είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Πρόκειται για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικήσει την άνοδο. Εμείς δεν το σκεφτήκαμε αυτό, μπήκαμε στο γήπεδο με στόχο να βγάλουμε ότι καλύτερο μπορούμε και αυτά που δουλεύουμε. Αυτό απέδωσε καρπούς, γιατί πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, κόντρα σε μια καλή ομάδα. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά φαίνεται πως βρίσκουμε ρυθμός και αυτό είναι σημαντικό».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με την εικόνα των πρώτων αγωνιστικών:

«Δε νομίζω πως αλλάζει κάτι. Ίσως μόνο ότι τώρα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, και ότι είχαμε τον χρόνο να προσαρμοστούμε στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, για πολλά παιδιά είναι τα πρώτα τους παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο. Ίσως σιγά- σιγά καταλαβαίνουμε σαν ομάδα το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την κατηγορία και το τι χρειάζεται για να κερδίσουμε».

Για τον ρόλο του στην ομάδα, με δεδομένο ότι ανήκει στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που έχουν εμπειρία από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο:

«Κάποια παιδιά έχουμε εμπειρίες από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε έναν πιο ηγετικό ρόλο και να προσπαθήσουμε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Και εμείς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, ασχέτως αν έχουμε κάποια εμπειρία παραπάνω, και είναι σημαντικό να προχωράμε όλοι μαζί».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και αν έχει διαφορές σε σχέση με το πως ήταν ως προπονητής της Κ19:

«Δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε σε αυτά που λέει, ούτε σε αυτά που πιστεύει ο Πάμπλο Γκαρσία. Είναι ο ίδιος ακριβώς. Το «κρύο μυαλό- ζεστή καρδιά» το λέει πάντα και το πιστεύει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από αυτό ήταν και μετά την, επιτυχημένη, παρουσία του στην πρώτη ομάδα. Αυτό που πίστευε τόσα χρόνια, το πιστεύει και σήμερα».

Για την ιδιαίτερη συνθήκη των δεύτερων ομάδων στο πρωτάθλημα:

«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση να μην μπορείς να ανέβεις ή να πέσεις κατηγορία. Εμείς δεν σκεφτόμαστε αυτό όμως. Επειδή είμαστε νέα παιδιά και τώρα μεγαλώνουμε σαν ποδοσφαιριστές και σαν άνθρωποι, σκεφτόμαστε ότι σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, γιατί στόχος όλων όσων βρισκόμαστε στον ΠΑΟΚ Β, είναι να στελεχώσουμε την πρώτη ομάδα. Αυτό σκεφτόμαστε, αυτό συζητάμε καθημερινά. Αυτό είναι τα πάντα για εμάς».

Για το πρώτο γκολ του Παναγιώτου και αν ήταν δουλεμένο στην προπόνηση (σ.σ. ο Τσαούσης εκτέλεσε το κόρνερ):

«Δεν ήταν δουλεμένο στην προπόνηση και μου κάνει εντύπωση (γέλια). Όμως ότι μπαίνει είναι καλό».

Διαβάστε ακόμη...