Κοπεγχάγη η…τρίτη ! (video)

Από paok24.com:Οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την δανέζικη Κοπεγχάγη ξυπνούν μνήμες από τις προηγούμενες φορές που ο Δικέφαλος ήρθε αντιμέτωπος με ομάδες από την Σκανδιναβική χώρα.
Πηγή: paok24.com
Κοπεγχάγη η…τρίτη ! (video)

Το μακρινό 1977 ήταν η παρθενική φορά που ο δικέφαλος αντιμετώπισε ομάδα από την Δανία. Η κλήρωση έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ την Βέιλε με φόντο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κυπελλούχων. Οι αγώνες ήταν διπλοί με τους Δανούς να επικρατούν με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στον επαναληπτικό της Τούμπας το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να πάρει τη νίκη με 2-1 χάρη στα τέρματα του Ορφανού και του Κερμανίδη.

Η δεύτερη συνάντηση του ΠΑΟΚ με ομάδα της Δανίας ήταν κόντρα στην Μπρόντμπι 38 χρόνια αργότερα, την σεζόν 2015-16. Για τα Play-off του Europa League η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ έκανε επίδειξη δύναμης στους Σκανδιναβούς επικρατώντας με 5-0 στο γήπεδο της Τούμπας.  Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ρόμπερτ Μακ που πέτυχε χατ τρικ, ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν Πέλκας και Γκάρι Ροντρίγκεζ. Ο επαναληπτικός στη Δανία ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1. Για τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Ρικάρντο Κόστα.

Έτσι λοιπόν η Κοπεγχάγη είναι η τρίτη Δανέζικη ομάδα που πετυχαίνει στον δρόμο του ο δικέφαλος και μένει να δούμε αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τεράστιο διπλό στο Στάδιο Πάρκεν με 1-2 θα συνεχίσει τις νίκες στη Θεσσαλονίκη κόντρα στους Δανούς.

Διαβάστε ακόμη...