Η ζωή χωρίς τον Κούρτιτς

Από paok24.com : Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ήταν η τρίτη συνεχόμενη από την οποία απουσίαζε ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος μέσος μέχρι και το παιχνίδι με το ΝΠΣ Βόλο είχε αγωνιστεί σε όλα τα ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή.
Πηγή: paok24.com
Η ζωή χωρίς τον Κούρτιτς

Η παρουσία του Κούρτιτς στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ πέρα από όλα όσα προσφέρει στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, είναι πολύ σημαντική και λόγω της προσωπικότητας, των εμπειριών και των παραστάσεων του Σλοβένου που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Δικέφαλος, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τις απουσίες κομβικών ποδοσφαιριστών που έχει να διαχειριστεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου μέχρι τώρα στη σεζόν.

Παρόλο που τα παιχνίδια με ΝΠΣ Βόλο και Ολυμπιακό κύλησαν με τελείως διαφορετικό τρόπο, υπάρχει ένα κοινό στοιχείο. Οι “ασπρόμαυροι” και στα 2 αυτά παιχνίδια δέχτηκαν πάρα πολλά κλεψίματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βολιώτες πραγματοποίησαν 31 κλεψίματα μέσα στην Τούμπα, ενώ στο “Γ. Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός κατέγραψε άλλα 21. Είναι φανερό πως και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να χαλάσουν την κυκλοφορία της μπάλας, “χτυπώντας” τον ΠΑΟΚ μέσω της πίεσης που άσκησαν στο χώρο του κέντρου και ωθώντας τους παίκτες του στο αβίαστο λάθος. Με τον Βόλο εξαιτίας και του τρόπου παιχνιδιού του, ο Δικέφαλος κατάφερε να βγάλει πολλές φάσεις στην κόντρα, χωρίς να τις τελειώσει με επιτυχία βέβαια, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό τα ατομικά λάθη ήταν αυτά που στοίχισαν και έβαλαν τον ΠΑΟΚ να κυνηγά από το πρώτο μέρος μία μεγάλη ανατροπή που τελικά δεν ήρθε.

Στη μοναδική αναμέτρηση με τον Κούρτιτς στην ενδεκάδα σε αγώνα πρωταθλήματος που ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πολλά κλεψίματα, ήταν στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ, με τους “κιτρινόμαυρους” να πραγματοποιούν 31 κλεψίματα. Ενώ και κόντρα στην Κοπεγχάγη την Πέμπτη, που απουσίαζε ξανά ο Σλοβένος ο Δικέφαλος δέχτηκε άλλα 31 κλεψίματα.

Σίγουρα οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία παιχνίδια που ο Κούρτιτς δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, ήταν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά εύκολα συμπεραίνει κανείς πως έτσι όπως έχει δομηθεί η ομάδα φέτος, είναι πολύ δύσκολο για τον Ράζβαν Λουτσέσκου να διαχειριστεί την απουσία κομβικών παικτών,όπως είναι ο Σλοβένος για μία σειρά κρίσιμων και απαιτητικών παιχνιδιών. Θυμίουμε ότι ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Κούρτιτς στην αρχική ενδεκάδα δεν κέρδισε ούτε την Μποέμιανς, ούτε τον ΠΑΣ, ούτε τη Σλόβαν.

Διαβάστε ακόμη...