«Μου αρέσει η ευθύνη και η πίεση»

Ο έμπειρος φόργουορντ του ΠΑΟΚ Mateco, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της χρονιάς της ομάδας, μίλησε για τον εαυτό του και τη συνεργασία με τον Άρη Λυκογιάννη, αλλά και τη συνέχεια.
Πηγή: paok24.com
«Μου αρέσει η ευθύνη και η πίεση»

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας:

Αρχικά για την σπουδαία νίκη απέναντι στον Ηρακλή και εάν τους έδωσε ψυχολογική ανάταση ανέφερε: «Ήταν απαραίτητη παραπάνω για ψυχολογικούς λόγους πιστεύω, γιατί το να έχεις παίξει περισσότερα παιχνίδια, από τα οποία τα τρία, να έχεις παλέψει πάρα πολύ και να έχεις προσπαθήσει πάρα πολύ να φτάσεις στην νίκη ως το τελευταίο λεπτό και να μην έχεις καταφέρει να πάρεις θετικό αποτέλεσμα παίζει τον ρόλο του. Οπότε για προσωπικούς λογούς και για τον καθένα μας προσωπικά και για την ομάδα και για τους παίκτες και για τον κόσμο, ήταν πάρα πολύ σημαντικό, να φτάσουμε στην νίκη, έστω και με μισό πόντο.

Στη συνέχεια για τις αδυναμίες της ομάδας συμπλήρωσε: «Νομίζω κάποιες λεπτομέρειες, όπως στην Βοσνία τα αμυντικά ριμπάουντ που χάσαμε και με την Νίμπουρκ, νομίζω ήταν μια άμυνα αλλά νομίζω κατά κύριο λόγο το πρώτο δεκάλεπτο. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια μας δεν ξεκινάμε καλά, οπότε νομίζω ότι αυτό που είπε και ο κόουτς είναι κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε μονοί μας είναι, πως θα ξεκινάμε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το κομβικό σε κάθε ματς γιατί και με το Λαύριο η αρχή ήταν κακή. Μόνο με την Ιγκοκέα ξεκινήσαμε καλά, σε όλα τα υπόλοιπα ματς, ήταν περίεργο το πρώτο δεκάλεπτο».

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας υπογράμμισε: «Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε, είναι μια καινούργια ομάδα προσπαθούμε, να δεθούμε και να δημιουργήσουμε μια νέα χημεία. Νομίζω αυτό φυσικά θέλει τον χρόνο του αλλά παράλληλα οι υποχρεώσεις τρέχουν αρά δεν έχεις όσο χρόνο νομίζεις»

Για το γεγονός πως η ομάδα του ΠΑΟΚ αποτελεί τον ένατο σύλλογο στην καριέρα του ανέφερε: «Δεν έχω μπει στην διαδικασία να μετρήσω. Μου αρέσει εδώ, μου αρέσει η πίεση, μου αρέσει το άγχος. Μου αρέσει ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι, να είμαστε καλοί. Μου αρέσει αυτή η ευθύνη που αναλαμβάνω εδώ. Τη θέλουμε πάρα πολύ ειδικά με την μπάλα δεν έχω κάποιο πρόβλημα να πάρω την ευθύνη εγώ. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν στην καθημερινότητα, να βοηθήσουν τον σύλλογο και τα χρέη που υπήρχαν στο παρελθόν, νομίζω ότι έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα χρέη.

Μια δουλειά που γίνεται από τους προέδρους καθημερινά φαίνεται κιόλας, αποτυπώνεται και στην έλευση του κόσμου στους αγώνες. Νομίζω ότι ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια και ελπίζουμε, να συνεχίσει και συνεχίσουμε και εμείς, να πορευτούμε προς τα θετικά, είναι ένα άθλημα που ο κόσμος πρέπει, να το απολαμβάνει και οι οπαδοί, να έρχονται και να στηρίζουν την ομάδα. Νομίζω ότι όλα κατά κύριο λόγο κυλάνε ομαλά προς την σωστή κατεύθυνση»

Για τη συνεργασία με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Άρη Λυκογιάννη (σ.σ η πρώτη ήταν με τον Χολαργό) είπε: «Για εμένα ο κόουτς θέλει πάρα πολύ να πετύχει. Είναι ένα προπονητής με πάρα πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και για τον εαυτό του και για την ομάδα και για το σύλλογο. Μοιάζουμε πολύ σε αυτό το πράγμα, θέλει να βγάλει και αυτός τον χαρακτήρα του και τις μπασκετικές του γνώσεις στο γήπεδο. Ξέρει τι θέλει από εμένα, ξέρω τι θέλει από εμένα, νομίζω ότι έχουμε μια κοινή πορεία, πολύ καλή από εκεί και πέρα περιμένουμε, να έρθουν και οι τραυματίες πίσω. Έτσι ώστε να είμαστε πλήρεις. έτσι ώστε να έχουμε μια συνολική εικόνα της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Για τη δημιουργία προβλημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που στοίχισε την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα τόνισε: «Γενικά βλέπω ότι έλειψε από τον κόσμο το γήπεδο, είτε να πάει με το παιδί του, είτε να πάει με τους φίλους του, να υποστηρίξει την ομάδα του. Να σας πω την αλήθεια μου έλειψε και εμένα, να έχει κόσμο στο γήπεδο, είναι ένα διαφορετικό άθλημα με κόσμο και χωρίς κόσμο, έλειψε σε όλους μας. Πιο πολύ κόσμο, θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδα, σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο, ότι ο Ολυμπιακός γύρισε στην Α1.

Βλέπουμε αρκετούς Έλληνες, να είναι στις ομάδες και να πρωταγωνιστούν. Επίσης βλέπουμε και μια αλλαγή στην ΕΟΚ, που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, μπήκαν καινούργια πρόσωπα, καινούργιο αίμα. Θα υπάρξει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε το μπάσκετ, να γυρίσει εκεί που ήταν κάποτε και να πρωταγωνιστεί και αυτό»

Για την παρουσία των οικονομικών ζητημάτων στο εσωτερικό των ομάδων, τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω της πανδημίας: «Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, να γυρίσει το μπάσκετ θέλει και συνέχεια και υπομονή. Υπάρχουν φυσικά και τα οικονομικά, Σε πολλές ομάδες υπάρχουν προβλήματα οικονομικά. Πρέπει να λυθούν, γιατί και οι μπασκετμπολίστες, κάποιοι είναι εργαζόμενοι και δουλεύουν και πηγαίνουν καθημερινά, ώστε να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Οπότε δεν λέω μόνο για τους παίκτες, για τους βοηθούς προπονητές, για τους φροντιστές. Για τους φυσικοθεραπευτές, για τους προπονητές για όλους αυτούς που υπάρχουν σε μια ομάδα μπάσκετ.

Νομίζω ότι όσον αφορά το οικονομικό, πρέπει να υπάρχει άμεσα μια σταθερά, έτσι ώστε να εκπέμπει υγεία. Ο κόσμος εάν μπορεί να πηγαίνει στα γήπεδα μπορεί να βοηθάει την ομάδα του να φτάσει σε μεγάλες νίκες. Χρειάζονται οι μεγάλες νίκες, έτσι ώστε να τραβάει και άλλο κόσμο στο γήπεδο, να τραβάει τα παιδιά στο γήπεδο. Να δουν την ομάδα που υποστηρίζουν, την πόλη που υποστηρίζουν, το σωματείο που υποστηρίζουν. Νομίζω πως πρέπει να γίνει μια μαζική προσπάθεια από όλους τους παράγοντες, φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, έτσι ώστε να γυρίσουμε εκεί που είμασταν κάποτε. Πήγαινε ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα γήπεδα της Ευρώπης και δεν έφευγε εύκολα με την νίκη. Οπότε νομίζω πρέπει, να γίνει μια μαζική προσπάθεια, να γυρίσει αυτό να γίνει συναρπαστική η κάθε αγωνιστική»

Για τους στόχους της ομάδας του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είχαμε βάλει στόχους, ότι θα πάμε όσο πιο μπροστά γίνεται. Και θα προχωρήσουμε στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπούμε τετράδα. Αλλά νομίζω πως αυτή την στιγμή βάσει των δεδομένων γιατί είναι οι τραυματισμοί πάντα, πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Εάν πάμε να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά, μα πάμε στο επόμενο ματς με την Γαλατάσαραϊ και πρέπει να δώσουμε το 100% του εαυτού μας και να είμαστε και τυχεροί. Νομίζω πως δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά. Να είμαστε υγειείς, να είμαστε καλά και να κάνουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής στο γήπεδο»

Για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση τόνισε: «Δεν το σκέφτομαι καν ούτε νομίζω πως είναι στα κοντινά μου σχέδια, θα το σκέφτω αρχικά. Και εγώ σαν Βλάντο και το σώμα μου που έχει φάει καταπόνηση είναι η αλήθεια. Δεν νομίζω να είναι στα κοντινά μου πλανά πενταετία ή επταετίας. Επειδή προσέχω πολύ το σώμα μου και τα ποδιά μου και την μέση. Δεν είναι στα πλάνα μου, να σκεφτώ τι θα κάνω, εάν αποσυρθώ από το μπάσκετ.

Είμαι πολύ καλά έχω πράγματα που θέλω να κάνω και σκέφτομαι. Η εθνική ομάδα είναι ένα από αυτά και θέλω, να πλαισιώσω την Εθνική ομάδα στα παράθυρα. Σκέφτομαι ότι είμαι 21 ετών! Νομίζω ότι σε κάθε αγώνα, σκέφτομαι σαν να είναι ο τελευταίος. Βγαίνω και τα δίνω όλα και στο τέλος του αγώνα σκέφτομαι γιατί έχασα. Ο κάθε αγώνας είναι, για να τα δώσω όλα στο γήπεδο, να δώσω όλο το πάθος μου και μετά να κάνω απολογισμό».

Διαβάστε ακόμη...