Η άνοδος του Κούρτιτς και οι εύκολες νίκες

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ μετά την απρόσμενη ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα, ξεκίνησε ένα μεγάλο και δυναμικό σερί.
Πηγή: paok24.com
Η άνοδος του Κούρτιτς και οι εύκολες νίκες

Εξ αρχής κέρδισε μέσα στο Γιβραλτάρ την Λίνκολν, κέρδισε εκτός έδρας χωρίς να έχει τρομερή απόδοση τους Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ενώ συνέχισε με την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ που ίσως να έφερε και πιο κοντά στην έξοδο τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς.

Με μία μικρή παρένθεση την ισοπαλία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο ΠΑΟΚ συνέχισε το σερί του και κέρδισε με 1-3 και στην έδρα του ΟΦΗ, κάνοντας αρκετές φάσεις, δείχνοντας και πάλι ότι μπορεί να κάνει ολοκληρωτικές εμφανίσεις.

Στα δύο λοιπόν καλύτερα του παιχνίδια από την έναρξη του πρωταθλήματος και έπειτα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και στα δύο ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος μέσος του ΠΑΟΚ που ήρθε το καλοκαίρι από την Πάρμα για να κάνει τη διαφορά είχε διάφορα πρόσωπα από τα μέσα Αυγούστου μέχρι σήμερα.

Η πρώτη του καλή εμφάνιση ήταν μέσα στην έδρα της Ριέκα όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τότε με 0-2, ενώ στους αγώνες που ο ΠΑΟΚ είτε έχασε (ΠΑΣ Γιάννενα), είτε κέρδισε δύσκολα (Λίνκολν, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός), η απόδοση του Κούρτιτς ήταν μέτρια και αμυντικά, αλλά και δημιουργικά. Σε αντίθεση με τα δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και ΟΦΗ που ο Κούρτιτς έδωσε βοήθειες στην αμυντική τακτική, αλλά και πολύ περισσότερο στην επίθεση και στη δημιουργία.

Με την ΑΕΚ, κέρδισε κατά κράτος τους Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι. Έδωσε την ασίστ στον Μπίσεσβαρ, ενώ ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι για το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, έφερε την ισορροπία που ήθελε ο Λουτσέσκου στον άξονα, έδωσε περισσότερες ελευθερίες στους Σβαμπ και Ντόουγκλας Αουγκούστο, ενώ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ από φάουλ, ουσιαστικά κλείδωσε την αναμέτρηση και έδειξε τον πλουραλισμό των ικανοτήτων δημιουργικά, κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από τους μέσους του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά τα δεδομένα, φανερώνουν τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έφερε το καλοκαίρι τον Κούρτιτς από το Καμπιονάτο, τους λόγους που ο Λουτσέσκου επέμεινε στην περίπτωσή του και τους λόγους που παίρνει φανέλα βασικού, πρώτος από όλους τους μέσους του Δικεφάλου. Τέλος, η απόδοσή του και η επίδραση του στις επιτυχίες της ομάδας, δείχνει και τη σημασία να είναι σε αυτό το επίπεδο και στο υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται μέσα στον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη...