Ετσι «χτίστηκε» o ΠΑΟΚ Β΄

Απο FORZA: Τώρα που έχει οριστικοποιηθεί το ρόστερ, μπορεί να γίνει μια πιο «καθαρή ανάγνωση» του έμψυχου υλικού, που έχει στα χέρια του ο Πάμπλο Γκαρσία. Η ανάλυση γίνεται βάσει των διαφορετικών... κατηγοριών: των παικτών, που προωθήθηκαν από την περσινή Κ-19, εκείνων που επέστρεψαν από δανεισμούς, αλλά και των παικτών που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο.
Πηγή: forza
Ετσι «χτίστηκε» o ΠΑΟΚ Β΄

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΑΝΕΙΚΩΝ

Συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στον ΠΑΟΚ μετά από μικρή ή μεγαλύτερη χρονική περίοδο δανεισμού.

Ο 24χρονος τερματοφύλακας Νίκος Μπουργάνης (πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια σε σχέση με τους άλλους γκολκίπερ) είχε αποκτηθεί από το Βόλο πριν από δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο έπαιξε δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκη (μέτρησε συνολικά δεκαέξι συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ 2).

Ο 20χρονος πλάγιος μπακ Στάθης Τάχατος και ο συνομήλικός του επιθετικός Δημήτρης Πανίδης άρχισαν την περσινή σεζόν με την ομάδα νέων, ενώ στο δεύτερο μισό της περιόδου έκαναν την πρώτη... γνωριμία του με τη Σούπερ Λιγκ 2, καταγράφοντας δέκα και τέσσερις συμμετοχές αντίστοιχα με τα Τρίκαλα. Στην ίδια... υποκατηγορία ανήκει και ο 20χρονος ακραίος αμυντικός Πέτρος Καλουτσικίδης, με τη διαφορά ότι αυτός πήγε δανεικός στη Νίκη Βόλου, με την οποία έπαιξε σε δεκατέσσερα ματς της Φούτμπολ Λιγκ. Συμπαίκτης του Καλουτσικίδη στην ομάδα της Μαγνησίας ήταν ο 21χρονος κεντρικός χαφ Αχιλλέας Σαλαμούρας, που έπαιξε σε δεκαπέντε παιχνίδια.

Ο 21χρονος αριστερός μπακ-χαφ Μάριος Τσαούσης έχει και την προ διετίας εμπειρία της Σούπερ Λιγκ, στην οποία μέτρησε δεκατρείς συμμετοχές με το Βόλο. Την περασμένη σεζόν είχε αγωνιστεί και πάλι δανεικός, καταγράφοντας δώδεκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα Σλοβακίας με τη φανέλα της Σπάρτακ Τρνάβα.

Αλλά κι ο 22χρονος επιτελικός χαφ Ζήσης Χατζηστραβός έχει προλάβει να παίξει στη μεγάλη κατηγορία, κάνοντας πέρσι οχτώ συμμετοχές με τη Λαμία. Ένα χρόνο πριν, είχε διακριθεί με την ΑΕ Καραϊσκάκη στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (35) στη Σούπερ Λιγκ είναι ο 25χρονος επιθετικός Βασίλης Φασίδης, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ξάνθη δύο χρόνια πριν. Πέρσι, όταν παραχωρήθηκε στα Τρίκαλα, είχε σταθεί άτυχος, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο στο παιχνίδι της θεσσαλικής ομάδας κόντρα στο Διαγόρα είχε υποστεί ρήξη χιαστού.

Ο 22χρονος αριστερός χαφ Τάσος Μελετίδης βρέθηκε πέρσι στην Κύπρο, αγωνιζόμενος στη Β΄ κατηγορία με τον Ονήσιλο (είχε προηγηθεί η παρουσία του στην ΑΕ Καραϊσκάκη). Ακόμη, ο 21χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός Αντώνης Γαϊτανίδης είχε παραχωρηθεί πέρσι στο Λεβαδειακό, ωστόσο, στάθηκε άτυχος, τραυματίστηκε και πρόλαβε να κάνει μόνο μία συμμετοχή.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ-19

Μια ενδεκάδα παικτών προωθήθηκε από την περσινή ομάδα νέων. Αυτοί είναι ο γκολκίπερ Αλέξανδρος Τσιόπτσης, οι κεντρικοί αμυντικοί Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Μανωλιούδης και Κώστας Κουλιεράκης, ο αριστερός μπακ Αβεντίς Αβεντισιάν, οι κεντρικοί χαφ Βασίλης Γρόσδης, Τίτος Κουτεντάκης, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Κυριάκος Γιαξής και οι επιθετικοί Γιώργος Κουλούρης και Βασίλης Γκορντεζιάνι.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Υπάρχουν κι εκείνοι οι παίκτες, που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Ο 19χρονος τερματοφύλακας Διονύσης Μπαλάφας αποκτήθηκε από τον Πιερικό, αν και πέρσι αγωνίζονταν δανεικός στο Δία Δίου, ομάδα Γ΄ κατηγορίας.

Ο 30χρονος αμυντικός Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έπαιξε πέρσι στη Σούπερ Λιγκ 2 με την Παναχαϊκή. Τη διετία 2011-13 υπήρξε συμπαίκτης (την πρώτη χρονιά) τόσο με τον Γκαρσία, όσο και με τον Σνάουτσνερ. Φεύγοντας από το Δικέφαλο, συνέχισε σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, αγωνιζόμενος, κατά σειρά, σε Βέροια, Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα.

Nέα πρόσωπα είναι ο 20χρονος επιθετικός Παναγιώτης Τζίμας (εννέα συμμετοχές και ένα γκολ στην περσινή Σούπερ Λιγκ με τον Αστέρα Τρίπολης), ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ Οδυσσέας Σπυρίδης (προέρχεται από τους νέους της Γουέστ Χαμ) κι ο 22χρονος αμυντικός χαφ Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο.

Στο ρόστερ υπάρχει κι ο 21χρονος Βόσνιος επιθετικός Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, ο οποίος αποτελεί μια... κατηγορία μόνος του, αφού πέρσι ανήκε στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας.

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για να γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2, η οποία θ' αρχίσει τελικά το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου.

Το ενδιαφέρων στοιχείο είναι ότι ένας από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ Β΄ θα είναι ο Ολυμπιακός Β΄. Το ίδιο θα συμβεί με τον Παναθηναϊκό Β΄ την επόμενη σεζόν, ενώ τη περίοδο 2023/24 θα μετακομίσει στο βόρειο όμιλο η ΑΕΚ Β΄. Εκτός των δεύτερων ομάδων του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, στο βόρειο όμιλο θα μετέχουν και η Λάρισα, ο Αλμωπός Αριδαίας, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Απόλλων Λάρισας, ο Απόλλων Πόντου, η Βέροια, ο Θεσπρωτός, η Νίκη Βόλου, η Ξάνθη, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός, ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα (σ' εκκρεμότητα παραμένει η περίπτωση της Καβάλας).

Στο νότιο όμιλο θα πάρουν μέρος, εκτός από τις δεύτερες ομάδες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, το Αιγάλεω, ο Αστέρας Βλαχιώτη, ο Διαγόρας, η Επισκοπή, ο Εργοτέλης, η Καλαμάτα, η Καλλιθέα, η Κηφισιά, ο Λεβαδειακός, ο Ολυμπιακός Βόλου, η ΑΕ Καραϊσκάκης, οΟΦ Ιεράπετρας, τα Χανιά κι η Ρόδος.

Διαβάστε ακόμη...