Ρόστερ γεμάτο εμπειρία!

Από sfina.gr:Η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα του Αυγούστου και με μόνους διαθέσιμους τους παίκτες από την ελεύθερη αγορά, το ρόστερ του ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει κλείσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Πηγή: sfina.gr
Ρόστερ γεμάτο εμπειρία!

Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές που έχει ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη διάθεση του για τη διεκδίκηση των φετινών στόχων και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει ο Δικέφαλος διαπιστώνει κανείς πως η ομάδα διαθέτει αν μη τι άλλο παίκτες που ξεχειλίζουν από εμπειρία. Ο μέσος όρος ηλικίας του φετινού ρόστερ διαμορφώνεται στα 28,2 έτη.

Τη σεζόν 2012/13, την πρώτη χρονιά που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ η ηλικία του ρόστερ των ασπρόμαυρων ήταν στα 26,6 χρόνια, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως για τα επόμενα 3 χρόνια μέχρι και το 2016 και παρά τις αλλαγές που συνέβαιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα η μέση ηλικία παρέμενε σχεδόν αναλλοίωτη και πιο συγκεκριμένα στα 26,5 έτη.

Σημαντική μεταβολή συνέβη τη σεζόν 2016/17 όταν και η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είχε σαν μέσο όρο τα 25,8 έτη, παρουσιάζοντας μία νέα ομάδα, ενώ στην πρώτη περίοδο του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ ο μέσος όρος ανέβηκε και διαμορφώθηκε στα 27, 5 έτη. Την τελευταία διετία και με την ξεκάθαρη στόχευση του ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει παίκτες από τις ακαδημίες του, η ηλικία του ρόστερ έπεσε ξανά και υπολογίζεται στα 26,2 χρόνια το 2019/20 και στα 26 τη σεζόν 2020/21.

Είναι ξεκάθαρο πως ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που βασίζεται απόλυτα στην εμπειρία τόσο του προπονητή του όσο και των παικτών του, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό γκρουπ που αποτελείται από πρόσωπα που έχουν μάθει όλα τα αυτά τα χρόνια να ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες που βρίσκουν μπροστά τους και να κερδίζουν τελικούς και να φέρνουν τίτλους στο σύλλογο.

Διαβάστε ακόμη...