Ανοιχτοί λογαριασμοί με τη Σλόβαν

Από paok24.com: ΠΑΟΚ και Σλόβαν Μπρατισλάβα θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι, μετά την κλήρωση του Europa Conference League, η οποία τους έφερε μαζί στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης.
Πηγή: paok24.com
Ανοιχτοί λογαριασμοί με τη Σλόβαν

Οι δύο ομάδες, είχαν βρεθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ του 2019, όταν ο απογοητευμένος από τον άδικο αποκλεισμό από τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ΠΑΟΚ, έμεινε εκτός από τους ομίλους και πέρασαν οι Σλοβάκοι.

Η Σλόβαν έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας, όντας μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες. Έχει ιδρυθεί το 1919, έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα συνολικά, έχω 20 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ.

Η πορεία της φέτος, ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχικά ξεπέρασε τη Σάμροκ Ρόβερς, με μία νίκη εντός έδρας (2-0) και μία ήττα εκτός (2-1). Στη συνέχεια, δεν τα κατάφερε με τη Γιουνγκ Μπόις, με το αρχικό 0-0 στη Μπρατισλάβα και την ήττα στη ρεβάνς της Ελβετίας με 3-2.

Ακολούθησε το Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο βρήκε το δρόμο της Λίνκολν, την οποία θα αντιμετωπίσει και στον όμιλο του ECL! Νίκησε 1-3 στο Γιβραλτάρ και στο γήπεδο της, ήρθε ισόπαλη με 1-1.

Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, έπαιξε με τον Ολυμπιακό και μετά την ήττα με 3-0 στον Πειραιά, ήρθε ισόπαλη με 2-2 στη χθεσινή ρεβάνς και πλέον, συνεχίζει στο Europa Conference League.

Πέρσι, κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της στη Σλοβακία, ωστόσο άλλαξε την κατάσταση στον πάγκο της, με τον 56χρονο, Βλάντιμιρ Βάις να αναλαμβάνει την τεχνική της ηγεσία, έχοντας περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο τόσο της εθνικής Σλοβακίας αλλά και αυτή της Γερμανίας. Στη Σλοβακία, έχει 4/4 ως τώρα και είναι ισόβαθμη με τη Ζίλινα στην κορυφή.

Μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί πολύ ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι, δεδομένου ότι απέκτησε 14 ποδοσφαιριστές, ενώ είχε και 8 αποχωρήσεις, με σημαντικότερη αυτή του τερματοφύλακα Γκρέιφ, τον οποίο απέκτησε η Μαγιόρκα, έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Παίκτες όπως ο Κανκάβα, ο Ντε Καμπς, ο Αμπένα είναι ακόμα στο ρόστερ της, από την προηγούμενη φορά που είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ, ενώ στην ομάδα είναι και ο γνωστός Σλοβάκος εξτρέμ, Βάις, που έχει περάσει στο παρελθόν κι από τον Ολυμπιακό.

Η έδρα της, είναι το ιστορικό «Τεχέλνε Πόλε» το οποίο χτίστηκε το μακρινό 1939, αλλά το 2019, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του και έχει χωρητικότα, 22.500 θέσεων.

Διαβάστε ακόμη...