Το προφίλ της Κοπεγχάγης!

Από sfina.gr: Η Κοπεγχάγη είναι η μία από τις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League.
Πηγή: sfina.gr
Το προφίλ της Κοπεγχάγης!

Η ομάδα της Δανίας είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και πιθανόν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους, καθώς προέρχεται από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο ποδόσφαιρο της Δανίας. Μετράει συνολικά 23 τίτλους, με τους 13 από αυτούς να είναι πρωταθλήματα Δανίας. Την περσινή χρονιά τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, η οποία ήταν μία από τις χειρότερες της ιστορίας της, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση μόλις ένα βαθμό πίσω από τη πρώτη Μιντιλάντ.

Η ομάδα από την Δανία ενισχύθηκε σημαντικά την φετινή χρονιά με στόχο την επιστροφή της στους τίτλους. Πιο συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Λούκας Λέραγκερ (έναντι 3,5 εκ. ευρώ από την Τζένοα), τον τερματοφύλακα, Καμίλ Γκραμπάρα (επίσης με 3,5 εκ. ευρώ από την Λίβερπουλ), τον Νταβίτ Κχοσολάβα (έναντι 2,5 εκ. ευρώ από την Σαχτάρ0 και τον Λούθε Σινγκ από την Μπράγκα (1,4 εκ. ευρώ το κόστος της μεταγραφής του). Τέλος, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Φιορεντίνα και ο Κέβιν Ντικς.

Οι ευρωπαϊκές τις παρουσίες όλα αυτά τα χρόνια της δίνουν την δυνατότητα να βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, παρόλο που χρειάστηκε να παίξει τρία προκριματικά για να βρεθεί στους ομίλους.

Απέκλεισε κατά σειρά τις Ζοντίνιο (Λευκορωσία), Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) και Σίβασπορ (Τουρκία), μέχρι να βρεθεί στους ομίλους και στον δρόμο του ΠΑΟΚ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Δανός Γες Τόρουπ, ενώ στο ρόστερ της βρίσκουμε και τον γνώριμο σε όλους μας και διεθνή με την εθνική μας ομάδα, Κάρλος Ζέκα.

Διαβάστε ακόμη...