Χρόνια Πολλά Ίνγκι

Απο paokfc.gr: Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 28, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.
Πηγή: paokfc.gr
Χρόνια Πολλά Ίνγκι

Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1993 στο Κοπαβονγκούρ της Ισλανδίας. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της τοπικής Μπρέινταμπλικ το 1997 και έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2013, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Στα 18 του ξεκίνησε να παίρνει παιχνίδια στην θυγατρική της Μπρέινταμπλικ, την Αούγκναμπλικ, με τον προπονητή της πρώτης Όλαφουρ Κρίστιανσον να διακρίνει το ταλέντο του και να τον καλεί για προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Με τη Μπρέινταμπλικ μέτρησε 60 συμμετοχές, κατέκτησε ένα Λιγκ Καπ Ισλανδίας, ψηφίστηκε στην καλύτερη 11άδα της σεζόν 2013, ενώ καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες της χώρας.

Τον Γενάρη του 2014 μετακόμισε στην νορβηγική Βίκινγκ. Εκεί βρήκε τέσσερις συμπατριώτες του και πήρε αμέσως φανέλα βασικού. Στο πλευρό του αρχηγού της Εθνικής Ισλανδίας, Ιντρόι Σίγκουρτντσον, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και απέσπασε το βραβείο του MVP της σεζόν στη νέα του ομάδα.

Ένα χρόνο μετά ήρθε η ώρα για νέα αλλαγή παραστάσεων. Το Βέλγιο και η Λόκερεν αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για τον Ίνγκασον , ο οποίος έμεινε εκεί μέχρι τον Γενάρη του 2017, παίζοντας σε 70 αγώνες και πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 τον βρήκε στη Γρανάδα και τη La Liga. Κι εκεί τα πήγε εξαιρετικά παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα και υποβιβάστηκε. Το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς η Ροστόφπλήρωσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Σκληραγωγημένος γαρ, δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα προσαρμογής και κέρδισε φανέλα βασικού άμεσα. Την πρώτη αγωνιστική περίοδο συμπλήρωσε 30 συμμετοχές, ενώ κατάφερε να πετύχει και τρία γκολ.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-19 στη Ρωσία, ο Ίνγκασον έπαιξε σε 17 αγώνες μετρώντας και δύο γκολ.

Παράλληλα από τον Ιανουάριο του 2014 καλείται στην Εθνική Ομάδας της Ισλανδίας έχοντας περάσει πρώτα από τα μικρότερα κλιμάκια. Το 2016 ήταν μέλος της εντυπωσιακής πορείας της πατρίδας του στο Euro, ενώ συμμετείχε και στο Mundial του 2018 στη Ρωσία.

Από τον Ιανουάριο του 2019 ανήκει στο ρόστερ του Δικεφάλου, μετρώντας 79 συμμετοχές, 10 γκολ και τρεις ασίστ, ενώ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα κι δύο Κύπελλα Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη...