Στην λίστα και ο Λέναρντ Φρίμαν

Απο basketplus.gr: Οι επιλογές του ΠΑΟΚ για την θέση του βασικού σέντερ δεν είναι 10άδες, αλλά μια ενδιαφέρουσα λίστα που θα οδηγήσει πλέον σε προτάσεις έχει ο Λυκογιάννης.
Πηγή: basketplus.gr
Στην λίστα και ο Λέναρντ Φρίμαν

Πέρα από τους γνωστούς Μάρβιν Τζόουνς, Ντάνι Αγκμπελίζ, Τζάρβις Ουίλιαμς, ο κόουτς του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει ξεχωρίσει και τον Λέναρντ Φρίμαν. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κάνει μια διερευνητική επαφή με την πλευρά του παίκτη από τα μέσα Ιουνίου, αλλά τότε διαπίστωσε ότι το κασέ του είναι λίγο πιο πάνω από τις δυνατότητες του Δικεφάλου.

Ωστόσο όσο ο Φρίμαν δεν κλείνει και όσο προχωρά το καλοκαίρι, τόσο και οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ αυξάνουν. Ο 25χρονος (γεν. Δεκέμβριο 1995), ύψους 203, πρωτευουσιάνος (γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον) Αμερικανός (παίζει "5-4", είναι παίκτης ρακέτας, δεν πάει σε τρίποντα) αφού πέρασε 4 χρόνια στο Νορθ Καρολάινα Στέιτ Γιουνιβέρσιτι (έχασε λόγω τραυματισμού στο πόδι τη σεζόν 2016-17), ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη (2018-19) για την Τουρκική Φινάλ Σπορ (2η κατηγορία), όπου έκανε νταμπλ φίγκιουρ μέσο όρο σεζόν (16π, 10,7ρ).

Την επόμενη χρονιά πήγε στην Βελγική Μονς (12π, 8.6ρ, 17αγ.) και φέτος στην Χάποελ Χάιφα είχε σε 31 αγώνες 10 πόντους (69%δ, 65%β), 8.6 ριμπάουντ σε 25 λεπτά. Μάλιστα ακούστηκε οτι η Ισραηλινή ομάδα του έκανε πρόταση ανανέωσης. Ο Φρίμαν έπαιξε και 4 ματς στην Βαλκανική Λίγκα με την Χάιφα, έχοντας 11.8 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και ένα μπλοκ σε 25 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη...