Αργυρό μετάλλιο για τις κορασίδες μπάσκετ

Από acpaok.gr: Την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΘ, πήρε το τμήμα του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, του οποίου οι αγώνες του F4 πραγματοποιηθήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.
Πηγή: acpaok.gr
Αργυρό μετάλλιο για τις κορασίδες μπάσκετ

Ο Δικέφαλος τερμάτισε βαθμολογικά στην δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Άτλαντα Νεάπολης.

Στο παιχνίδι του «τελικού» κόντρα στον Παναθλητικό Συκεών, ισορροπημένη ήταν η εικόνα στην πρώτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στον σκορ, και τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ να έχει να διαχειριστεί την υπόδειξη εις βάρος του πέντε ομαδικών φάουλ στα πρώτα τρεισίμιση λεπτά. Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν να διαχειριστούν το άγχος και την κούραση, με το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 14-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος προσπάθησε να αντιδράσει ανεβάζοντας αισθητή την πίεση του αμυντικά, ωστόσο η διαφορά δεν μειωνόταν αισθητά. Το ημίχρονο τελείωσε στο 29-38, με τα κορίτσια του Δικεφάλου να έχουν ένα ακόμα ημίχρονο για να αλλάξουν την κατάσταση.

Στην επανάληψη, τα κορίτσια του Δικεφάλου έψαχναν τα δική τους στιγμή ώστε να πλησιάσουν στο σκορ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι «ασπρόμαυρες» φανερά κουρασμένες από τις συνθήκες του αγώνα, επέτρεψαν στις τυπικά φιλοξενούμενες να ανοίξουν την διαφορά, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 38-57. Η εικόνα του παιχνιδιού στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε αισθητά, οι παίκτριες του Άγγελου Αγγελίδη προσπάθησαν να κάνουν μειώσουν, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με το τελικό 52-75 να δίνει την δεύτερη θέση στις κορασίδες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ.

Μόνο περηφάνια αξίζει στο τμήμα κορασίδων μπάσκετ, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες και την μη αγωνιστική ετοιμότητα λόγω της πανδημίας, έδωσε την ψυχή τους και στις τρεις αναμετρήσεις του F4. Πλέον στο τμήμα προέχει η ξεκούραση και η προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες μας για την προσπάθεια τους!

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-38, 38-57, 52-75

Διαβάστε ακόμη...