ΠΑΟΚ και… χαφ! (μέρος Β΄)

Από paok24.com: Nωρίτερα, διαβάσατε στο PAOK24 τις επιλογές του Δικεφάλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στα πρώτα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη. Ακολουθούν οι επιλογές του ΠΑΟΚ για τη μεσαία γραμμή του από το καλοκαίρι του 2017 έως και σήμερα. Έχουμε λοιπόν και λέμε.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ και… χαφ! (μέρος Β΄)

Τον Αύγουστο του 2017 και ενώ ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στη Σουηδία κόντρα στην Έστερσουντ, ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Ομάρ Ελ Καντουρί από την Έμπολι, έναντι 1,3 εκ. ευρώ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μαροκινός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, διάρκειας 2+1 ετών, έχοντας καταγράψει 121 συμμετοχές, 8 γκολ και 11 ασίστ.

Στο τέλος του ίδιου μήνα, ο Δικέφαλος ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζοσέ Μαουρίσιο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Ζενίτ. Ο Βραζιλιάνος χαφ εξελίχθηκε σε σταθερά του ΠΑΟΚ στον άξονα, καταγράφοντας 92 συμμετοχές, 9 γκολ και 4 ασίστ πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Τούμπα το προηγούμενο καλοκαίρι και συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Ιανουάριο του 2018, στην προσπάθειά του να αναπληρώσει το κενό του Γκόικο Τσίμιροτ, ο ΠΑΟΚ κατέβαλλε 1,3 εκ. ευρώ στη Λέγκια για να αποκτήσει τον Τιμπό Μουλέν. Αποτέλεσμα; Μηδέν εις το πηλίκο. Για την ακρίβεια, ο Γάλλος φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε τρεις μόλις αγώνες και κατάγραψε συνολικά... 38 λεπτά συμμετοχής, ενώ πριν ο Δικέφαλος "ξεφορτωθεί" το συμβόλαιό του, τον δάνεισε σε Ανκαραγκουτσού και Ξάνθη.

Το καλοκαίρι του 2018 δε, εξελίχθηκε το... σίριαλ με τον Πόντους Βέρνμπλουμ. Τελικά, ο Σουηδός χαφ ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο η ιστορία δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι "ασπρόμαυροι" και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Βέρνμπλουμ τραυματίστηκε σοβαρά στη Λιβαδειά και παρέμεινε εκτός δράσης για πολλούς μήνες, αποχωρώντας τελικά τον Αύγουστο του 2020 με προορισμό την Γκέτεμποργκ, έχοντας προλάβει να "γράψει" 16 συμμετοχές και 1 γκολ με τον Δικέφαλο.

Τον Ιανουάριο του 2019 δε, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον νεαρό Δημήτρη Μελιόπουλο από την Ξάνθη, ο οποίος αφού παρέμεινε στους "ακρίτες" ως δανεικός από τον Δικέφαλο μέχρι το τέλος της σεζόν, αποφάσισε να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο έχοντας συμμετάσχει απλά στην καλοκαιρινή προετοιμασία των "ασπρόμαυρων".

Τον ίδιο μήνα ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έκανε σε δύο επιλογές που σαφέστατα του βγήκαν σε καλό, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, οι "ασπρόμαυροι" δανείστηκαν τον Σέρτζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο και τον Γιόσιπ Μίσιτς από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τον πρώτο να είναι σημαντικός στην κατάκτηση του νταμπλ (15 συμμετοχές, 3 γκολ) πριν επιστρέψει ξανά στους "Δράκους", ενώ ο Γιόσιπ Μίσιτς "έλαμψε" την επόμενη σεζόν σε τέτοιο βαθμό που να αναδειχθεί MVP.

Δυστυχώς, ο Κροάτης αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που ευτυχώς ξεπέρασε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τελικά χρήση του δικαιώματός του να τον αγοράσει από την Σπόρτινγκ, με αποτέλεσμα ο Μίσιτς να αποχωρήσει από την Τούμπα με προορισμό την πατρίδα του και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σε ότι αφορά το καλοκαίρι του 2019, ο ΠΑΟΚ επένδυσε συνολικά 6,5 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τους Άντερσον Εσίτι και Ντόουγκλας Αουγκούστο από Γάνδη (3,5 εκ.) και Κορίνθιας (3 εκ.) αντίστοιχα, με τον μεν Εσίτι να παραχωρείται πέρσι δανεικός στην Γκεζτέπε έχοντας καταγράψει 42 συμμετοχές με τα "ασπρόμαυρα" και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να μην έχει έως τώρα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ σε 52 παιχνίδια (3 γκολ, 3 ασίστ), έχοντας υποστεί βέβαια και έναν σοβαρό τραυματισμό.

Αναφορικά τέλος με το περσινό καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ έδωσε 850 χιλιάδες ευρώ στην Ντιναμό Τιφλίδας για να αποκτήσει τον αρχηγό της, Νίκα Νινούα και απέκτησε ως ελεύθερο τον Στέφαν Σβαμπ. Ο πρώτος, κατέγραψε 12 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ στην περσινή σεζόν, ενώ ο δεύτερος 48 συμμετοχές, 9 γκολ και 9 ασίστ!

Τον περασμένο Ιανουάριο δε, ο Δικέφαλος δεν προχώρησε στην απόκτηση κάποιου κεντρικού χαφ, με το φετινό καλοκαίρι να τον βρίσκει ξανά σε διαδικασία αναζήτησης ενός χαφ που θα "αναζωογονήσει" τη μεσαία γραμμή και θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...