That's our boy!

Από sdna.gr:Είναι ωραία τα δύσκολα. Κάνουν τα όμορφα να αξίζουν. Και το Euro θεωρητικά φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο για τον Κάρολ Σφιντέρσκι αλλά άξιζε τον κόπο. Και να το προσπαθήσει και να το απολαύσει...
That's our boy!

Λεβαντόφσκι, Μίλικ, Πιόντεκ...

Ε και;

«Εγώ θα πάω στην Εθνική Πολωνίας!»

Ο... πάντα χαμηλών τόνων Κάρολ Σφιντέρσκι είχε θράσος. Για την ακρίβεια, το έλεγε η καρδούλα του από παλιά, από την Εθνική Ελπίδων ακόμη, όταν έπαιζαν τρεις θέσεις για την ανδρών και εκείνος ήταν απόλυτα βέβαιος πως μελλοντικά, η μία του ανήκει. Και το φώναζε δυνατά.

Κάθε σωστή απάντηση σε φέρνει πιο κοντά στο έπαθλο των 100.000€! Όροι & προϋποθέσεις |+21

Όπως αναφέρει ο αστικός μύθος και κατέγραψε πρόσφατα και ο «Guardian» σε σχετικό αφιέρωμα για το Euro, παρουσιάζοντας τον Κάρολ Σφιντέρσκι:

«Εγώ και δύο ακόμη», ο 24χρονος δήλωσε πως ο πρώην προπονητής του στην Κ21 της Πολωνίας Czeslaw Michniewicz, προέβλεψε πως «δύο ή τρεις» από τους παίκτες που ήταν εκεί, θα έπαιρναν... προαγωγή για την αντρική ομάδα στο επόμενο τουρνουά. Μόνο αυτή η ιστορία δείχνει ότι ο Σφιντέρσκι δεν ήταν ποτέ ντροπαλός».

Ανοίγει παρένθεση...

[Όσο αλαζονικό κι αν ακούγεται, ο Πολωνός είχε πάντα επίγνωση της αξίας του αλλά περίμενε το μομέντουμ, τις συνθήκες. Και δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει, γνωρίζοντας πως τους απασχολεί, τον σκανάρουν και ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που αφίχθη στον ΠΑΟΚ και το κλαμπ του ταίριαξε υπέροχα. Κάτι που έχει παραδεχθεί δημοσίως τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπός του κάνοντας λόγο περί ιδανικής επιλογής μετά τη Γιαγκελόνια...].

Πίσω στο αφιέρωμα του «Guardian» και στη σκιά του σπουδαίου και... τρομακτικού βάσει επιδόσεων και αριθμών, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φαντάζει μια αξιόπιστη λύση από τον πάγκο. Συμβιβασμένος με την ιδέα ενός δεύτερου ρόλου και λειτουργώντας υπό ασφυκτική πίεση χρόνου να προλάβει, να αγωνιστεί, να δείξει, να σκοράρει, να είναι στις φάσεις, ο Σφιντέρσκι έχει ξεκινήσει με τρόπο εντυπωσιακό.

«Πέτυχε πολλά τέρματα, φθάνοντας σε διψήφια νούμερα γκολ και ήταν για δεύτερη σερί σεζόν από τους πρώτους σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ τον Μάρτιο έκανε και ντεμπούτο με την Εθνική Πολωνίας, σε παιχνίδι κόντρα στην Ανδόρρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Θα μπορούσε να είναι μία πολύ καλή λύση που θα έρχεται από τον πάγκο».

Και αυτό ακριβώς φρόντισε να κάνει στην πρώτη του κλήση, πραγματοποιώντας ένα ονειρικό ντεμπούτο. Πρεμιέρα στη θέση του Λεβαντόφσκι με γκολ για «καλησπέρα». Ο 24χρονος έκλεισε το μάτι του στον Πάουλο Σόουζα: «Αν συνεχίσει να παίζει όπως απόψε, θα έχει τη δυνατότητα να βάλει κι άλλα γκολ. Είναι ακόμα ντροπαλός, αλλά έχει αυξήσει την αυτοπεποίθησή του με τον καιρό. Τρέχει σωστά, γρήγορα, δημιουργεί καταστάσεις, παίζει καλά με το αριστερό πόδι».

Και από τη στιγμή που ο Αρκάντιους Μίλικ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε εκτός Euro, αποχωρώντας από την αποστολή της Εθνικής Πολωνίας και με τον Πιόντεκ στα... πιτς, o Σφιντέρσκι χώρεσε καλύτερα στο πλάνο του Σόουζα. Αν θα το εκμεταλλευτεί; Θα φανεί. Το σίγουρο είναι πως θα το απολαύσει. Μια σεζόν καριέρας που κλείνει με ένα τουρνουά... καριέρας.

Και μαζί με εκείνον θα το απολαύσει και ο ΠΑΟΚ, παρακολουθώντας στενά και πανηγυρίζοντας για ένα δικό του παιδί...

Διαβάστε ακόμη...