Η ιδιαίτερη σχέση Λουτσέσκου – Μπίσεσβαρ

Απο paok24.com: Το ξεχωριστό συμβάν μεταξύ των δύο ανδρών
Πηγή: paok24.com
Η ιδιαίτερη σχέση Λουτσέσκου – Μπίσεσβαρ

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν παραδεχθεί άπαντες πως αποτελούσε έναν από τους καλύτερους ψυχολόγους προπονητές στα αποδυτήρια της ομάδας. Όχι μόνο του ΠΑΟΚ, καθώς αυτό το λένε παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε και πριν τους ασπρόμαυρους. Ο αρχηγός της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια έχει μιλήσει ανοιχτά για το Ρουμάνο τεχνικό λέγοντας την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ένας από αυτούς ήταν κι είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Οι δύο άνδρες δεν είχαν ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει τονίσει πως λάτρευε το ταλέντο του Ολλανδού αλλά τον προβλημάτιζε η φυσική του κατάσταση κι η αδυναμία του στην αμυντική τακτική.

Όπως έχει πει ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε παίξει βασικό ρόλο στη σχέση τους η συζήτηση κι η ψυχολογική "υποστήριξη", που είχε ασκήσει στον παίκτη. Μέσα από τη συζήτηση του είχε δείξει πως εκτιμά πολύ το ταλέντο του εξηγώντας του παράλληλα, πως για να έρθει ο τίτλος του πρωταθλητή θα πρέπει η ομάδα να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Του ανέλυσε τι χρειάζεται από αυτόν κι αφού τον άφησε μερικά παιχνίδια εκτός ενδεκάδας, δίνοντας του χρόνο να δουλέψει πάνω σε αυτά που έπρεπε, ο Μπίσεσβαρ γύρισε εντελώς αλλαγμένος.

Η σχέση τους ήταν ιδιαίτερη και πάνω σε αυτή έχτισε ο Λουτσέσκου, καθώς όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Μπίσεσβαρ είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον τύπος. Η οικειότητα μεταξύ των δύο φαίνεται στο ακόλουθο συμβάν. «Ύστερα από την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν κερδίσαμε με 2-0, του είπα ότι είμαι χαρούμενος, αλλά και περήφανος, που ήμουν προπονητής του. Ήμουν ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του. Του είπα ότι τον αγαπάω και ότι ήμουν χαρούμενος, που κατάλαβε τη φιλοσοφία μου και αυτό που ζητούσα τόσο από τον ίδιο, όσο και απ' όλη την ομάδα», είχε πει ο Λουτσέσκου ενώ είχε αναφέρει μία ακόμη στιγμή μεταξύ των δύο ανδρών.

Το περιστατικό ανέφερε σε συνέντευξη του πριν από λίγο καιρό ο Ρουμάνος τεχνικός. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Του είχα πει ότι αν κερδίσουμε, τότε θα έχει 10 γεύματα πληρωμένα από μένα, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Κερδίσαμε και ήρθε μου είπε μετά «Κόουτς, υποσχέθηκες και πρέπει να τηρήσεις την υπόσχεση του. Ήταν ωραία στιγμή».

Όπως και να έχει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει προσφέρει αρκετά στον ΠΑΟΚ κι έχει αποδείξει το ταλέντο που τον διέκρινε. Ο δανεισμός του έληξε και πλέον ο Ολλανδός θα επιστρέψει στην ομάδα. Πριν τη έλευση του Λουτσέσκου η παραμονή του δεν είχε ιδιαίτερες πιθανότητες. Ωστόσο πλέον όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει κανονικά με την ομάδα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να καλείται ν' αποφασίσει στη συνέχεια πως θα διαχειριστεί την περίπτωση του, ανάλογα και με την εικόνα που θα έχει ο παίκτης.

Διαβάστε ακόμη...