Με «όπλο» την άμυνα πέρασε από του Ζωγράφου ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ

Από acpaok.gr: Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον Β' γύρο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ο οποίος επιβλήθηκε το ΕΦΑΟΖ στην Αθήνα με 53-63, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Πηγή: acpaok.gr
Με «όπλο» την άμυνα πέρασε από του Ζωγράφου ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε στο γήπεδο με τις: Ακλ, Σύρρα, Τόλη, Μέιο και Μάντεν.

Στην πρώτη περίοδο, οι παίκτριες του Δικεφάλου δεν μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, επιτρέποντας στις γηπεδούχες να πάρουν μία μικρή διαφορά έξι πόντων, 17-11. Η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι και την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς έκλεισε στο 21-15.

Ισορροπημένη ήταν η εικόνα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν εκατέρωθεν πόντους. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μείωσε στους δύο, 27-25, ωστόσο η διαφορά αυξήθηκε πάλι για τον ΕΦΑΟΖ, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 41-35.

Στην επανάληψη, η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήταν υποδειγματική στην τρίτη περίοδο, με τις παίκτριες του Δικεφάλου να δέχονται μόλις πέντε πόντους. Η «ατσάλινη» άμυνα και οι σωστές επιλογές στην επίθεση ήταν τα συστατικά που έδωσαν στον Δικέφαλο το προβάδισμα, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 46-47.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Δικέφαλος συνέχισε την σωστή αμυντική του λειτουργία η οποία ήταν το «όπλο» του για να φύγει με το διπλό από την Αθήνα. Το τελικό 53-63 έδωσε την τρίτη νίκη του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ στον Β' Γύρο, με τον Δικέφαλο να τερματίζει στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τις παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού, τα παιχνίδια κόντρα στον ΟΑ Χανίων για τα πλέι-οφ της 3ης θέσης, εκεί όπου ο Δικέφαλος έχει πλεονέκτημα έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-35, 46-47, 53-63

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Ακλ 16 (2), Μέιο 30 (3), Κιλαζίδου, Σύρρα, Κεσίδου, Τόλη, Λέξα 3, Καρλάφτη, Μάντεν 14

Διαβάστε ακόμη...