Οι πρωταγωνιστές της κανονικής περιόδου

Απο inpaok.com: Αυτοί που... ξεχώρισαν για τον ΠΑΟΚ
Πηγή: inpaok.com
Οι πρωταγωνιστές της κανονικής περιόδου

Η κανονική περίοδος της Basket League ολοκληρώθηκε εδώ και περίπου μια βδομάδα, με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στην πέμπτη θέση, η οποία του έδωσε το εισιτήριο για τα Play Off του θεσμού. Εκεί οι ασπρόμαυροι θα τεθούν αντιμέτωποι με την ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε στην τέταρτη θέση με έναν βαθμό παραπάνω από τον ΠΑΟΚ.

Για τον Δικέφαλο, η σεζόν ξεκίνησε νωθρά ωστόσο εξελίχθηκε... απρόσμενα καλά, καθώς το κλίμα άρχισε να γυρνάει με την έλευση του κόουτς Αριστείδη Λυκογιάννη, ο οποίος αντικατέστησε τον Κώστα Μέξα. Η ομάδα έδεσε και ο κόουτς Λυκογιάννης δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, στο οποίο ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες.

Οι πρωταγωνιστές

Αδιαμφισβήτητα, ένας εκ των κορυφαίων ήταν ο Μάλκολμ Γκρίφιν, ο οποίος τελείωσε την κανονική περίοδο της Basket League με 285 πόντους, περισσότερους από κάθε άλλον στον Δικέφαλο. Πέραν τούτου, μάζεψε 71 (!) ριμπάουντς, επίδοση που τον έφερε στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ μέτρησε 41 συνολικά κλεψίματα και 89 ασίστ.

Από... κοντά ήταν και ο Ζερμέιν Λοβ, ο οποίος πέτυχε 278 πόντους, ερχόμενος δεύτερος πίσω από τον Γκρίφιν. Επίσης, ο Αμερικανός είχε 67 ριμπάουντ, ενώ αξίζει να σημειωθεί το ποσοστό του στις βολές, το οποίο έφτασε το 94.7% έχοντας 90/95 ελεύθερες βολές.

Την τριάδα των Αμερικάνω, ήρθε να συμπληρώσει ο Έλστον Τέρνερ, ο οποίος έβγαλε πολλές φορές τον ΠΑΟΚ από... δύσκολη θέση πετυχαίνοντας σημαντικά καλάθια. Ο Τεξανός τελείωσε την σεζόν με 250 πόντους, 54 ριμπάουντς και 34 ασίστ.

Ξεχώρισαν και αυτοί

Αρκετά καταλυτικός για την ομάδα του κόουτς Λυκογιάννη ήταν και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, ο οποίος πέτυχε συνολικά 158 πόντους. Ο έμπειρος σέντερ, ήταν ο κορυφαίος ριμπάουντερ του ΠΑΟΚ, μετρώντας 124, ενώ έδωσε 18 «έτοιμα» καλάθια στους συμπαίκτες του.

Επιπλέον και οι Μαργαρίτης-Τσαλμπούρης ξεχώρισαν, με τον κάπτεν του Δικεφάλου να τελειώνει με 92 πόντους και 48 ριμπάουντς, ενώ ο δεύτερος μέτρησε 102 πόντους.

Το... sniper

Οι ασπρόμαυροι φέτος, είχαν αρκετούς παίκτες ικανούς να «εκτελέσουν» από τα 6.75, όπως ο Μπιτς, ο Τέρνερ και ο Καμπερίδης, ωστόσο κορυφαίος της κατηγορίας αυτής, ήταν ο Τζος Κάρτερ ο οποίος ήρθε στην ομάδα τον Γενάρη, έπειτα και τον τραυματισμό του Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Ο έμπειρος φόργουορντ βοήθησε τον σύλλογο, πετυχαίνοντας κάποια υπερπολύτιμα τρίποντα, σκοράροντας συνολικά 99 πόντους, εκ των οποίων οι 66 ήταν από τρίποντα (22/40). Επιπλέον, ο Τεξανός καλαθοσφαιριστής μάζεψε 16 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, νούμερα ικανοποιητικά αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίστηκε σε μόλις 9 παιχνίδια.

Οι «πυλώνες»

Τέλος, αξίζει να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά στους παίκτες με τα περισσότερα κοψίματα κάτω από το καλάθι, οι οποίοι ήταν οι Σαγκάμπα Κονατέ και Δημήτρης Κακλαμανάκης. Αμφότεροι μέτρησαν από 8 κοψίματα, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα... εντυπωσιακοί αποτελώντας τους «πυλώνες» στην άμυνα του Δικεφάλου, κάτω από το καλάθι.

Διαβάστε ακόμη...