Γκρίφιν, Λοβ και… ρεκόρ

Από paok24.com: Ο Ζερμέιν Λοβ κάνει μια πολύ σταθερή σεζόν και από την αρχή της ως και τώρα, που τελείωσε η κανονική περίοδος, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς επιθετικούς άξονες της ομάδας.
Πηγή: paok24.com
Γκρίφιν, Λοβ και… ρεκόρ

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν, ερχόμενος στον ΠΑΟΚ και με τη χρονιά που κάνει φέτος, θυμίζει ξανά τον παίκτη που η Ζενίτ είχε πληρώσει ένα σημαντικό πόσο στον Κολοσσό πριν λίγα χρόνια για να τον αγοράσει.

Και οι δύο, έχουν σημειώσει μερικά εντυπωσιακά ρεκόρ...

Ο Λοβ είναι πρώτος σε ποσοστό στις ελεύθερες βολές στη Basket League, με το εκπληκτικό 94,7%. Μάλιστα στα εννιά τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ, είχε απόλυτη ευστοχία, έχοντας 36/36!

Με το ποσοστό του αυτό, έχει ξεπεράσει το αντίστοιχο του Τζον Κόρφα από τη μακρινή σεζόν 1989-1990, που ήταν στο 94,04%, με τον Λοβ, να έχει ως τώρα 90/95 βολές.
Ο Γκρίφιν από την πλευρά του, πέρα από το επιθετικό κομμάτι, έχει σημειώσει ένα εκπληκτικό νούμερο στα κλεψίματα. Ο «Black Caesar», έχει 41 και είναι πρώτος στη σχετική στατιστική κατηγορία και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μόνος του, υπάρχουν αγώνες που ξεπερνάει ακόμα και τον αριθμό κλεψιμάτων, ολόκληρων ομάδων!

Κάτι τέτοιο τέτοιο συνέβη πριν την τελευταία αγωνιστική, όταν στην τριάδα αγώνων με Ιωνικό, Περιστέρι και Παναθηναϊκό, είχε κλέψει 15 φορές τη μπάλα. Στην αντίστοιχη τριάδα αγώνων τους, τις ίδιες αγωνιστικές, Προμηθέας και Λαύριο είχα τον ίδιο αριθμό με τον Γκρίφιν, Λάρισα, Ηρακλής και Μεσολόγγι, είχαν μικρότερο και η ΑΕΚ, είχε ένα κλέψιμο περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει αυτήν την κανονική περίοδο και οι πρωτιές σε τέτοια στατιστικά στοιχεία, από παίκτες-πρωταγωνιστές το, δείχνουν πολλά.

Διαβάστε ακόμη...