Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στον τελικό για την πρωτιά που... κανείς δεν θέλει

Απο sdna.gr: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν την πρωτοκαθεδρία σε χαμένους τελικός στο Κύπελλο, ωστόσο το βράδυ της 22ης Μαΐου, ένας θα έχει περισσότερους.
Πηγή: sdna.gr
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στον τελικό για την πρωτιά που... κανείς δεν θέλει

Μετά τον Ολυμπιακό, τσέκαρε και ο ΠΑΟΚ το εισιτήριό του για τον τελικό του Κυπέλλου στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, με τους "ερυθρόλευκους" να ψάχνουν το 29ο τρόπαιό τους στον θεσμό και τους Θεσσαλονικείς το 8ο, αλλά και τέταρτο την τελευταία πενταετία!

Την ίδια στιγμή πάντως πρόκειται και για τις δύο ομάδες που έχουν τους περισσότερους χαμένους τελικούς στο ενεργητικό τους.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μετράει 3/3 κατακτήσεις στις τελευταίες φορές που ήταν φιναλίστ, προηγουμένως όμως μέτρησε 13 χαμένους τελικούς, με πιο πρόσφατο εκείνον του 2014 από τον Παναθηναϊκό.

Επίσης 13 φορές έφτασε στην πηγή χωρίς να πιει νερό και ο Ολυμπιακός, με τελευταία του εκείνη του 2016 κόντρα στην ΑΕΚ, απέναντι στην οποία κατέκτησε το περσινό τρόπαιο κι ως εκ τούτου ο χαμένος της 22ης Μαΐου θα έχει πλέον την... πρωτοκαθεδρία.

Πιο πίσω ακολουθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που έχουν από 11 χαμένους τελικούς, με τους τέσσερις τελευταίους της Ένωσης την περασμένη τετραετία, ενώ έπεται ο Άρης με οχτώ.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για 8η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, με τους Πειραιώτες να μετρούν πέντε νίκες και τον ΠΑΟΚ δύο. Η τελευταία τους βρήκε θριαμβευτές τους "ασπρόμαυρους", στον τελικό του 2001, με το εμφατικό 4-2.

Διαβάστε ακόμη...