Κούστα: «Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!»

Από inpaok.com:«Ανδρώθηκε» στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και πλέον αγωνίζεται στον ΟΦ Ιεράπετρας. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Κούστα, ο οποίος μίλησε στο INPAOK για την φετινή πορεία της ομάδας, τους στόχους του, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα για τα γενέθλια της ομάδας.
Πηγή: inpaok.com
Κούστα: «Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Ο ΠΑΟΚ φέτος συμπληρώνει 95 χρόνια ζωής. Ποια τα συναισθήματά σου για την ομάδα αυτή;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μεγαλώνει και ήμουν μέρος της, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα και το ονειρευόμουν από μικρό παιδί»

-Μεγάλωσες ποδοσφαιρικά στον σύλλογο. Νιώθεις μια πίκρα που δεν κατάφερες να μείνεις και να αγωνίζεσαι με την πρώτη ομάδα;

«Εννοείται πως στεναχωρήθηκα. Θα ήθελα πολύ να πετύχω πράγματα με τον ΠΑΟΚ, να κάτσω όσο περισσότερο μπορούσα. Αλλά το ποδόσφαιρο, έτσι είναι. Τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, οπότε... συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.»

-Είναι ένας από τους μελλοντικούς σου στόχους το να επιστρέψεις;

«Εννοείται πως είναι ένας απ' τους στόχους μου. Θα ήθελα πολύ να ξανά γυρίσω στον ΠΑΟΚ.»

-Παρακολουθείς την πορεία της ομάδας;

«Όσο μπορώ και έχω χρόνο, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, παρακολουθώ αγώνες της ομάδας. Έχει πολλά πράγματα να δείξει ακόμη.»

Όσον αφορά το «φαινόμενο Τζόλης» και την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες τόνισε:

«Το έχω ξανά πει. Το παιδί είναι απίστευτο. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μακάρι να συνεχίσει έτσι, να δουλεύει και σίγουρα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Για τις ακαδημίες, είναι γνωστό πως δουλεύουν με τα καλύτερα πρότυπα, καλύτερα ακόμη και από πολλές επαγγελματικές ομάδες. Υπάρχει απίστευτο ταλέντο στους παίκτες και δεν βρίσκονται εκεί τυχαία και αυτό που βλέπω είναι πως κάθε χρόνο βελτιώνονται και εξελίσσονται. Και πιστεύω πως από δω και στο εξής, ολοένα και περισσότερα παιδιά θα ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Όχι πως τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ταλέντο, απλά δεν ευνόησαν και οι συνθήκες.»

-Ποιον παίκτη έχεις ξεχωρίσει;

«Μ' αρέσουν πάρα πολλοί παίκτες. Κάνει μια πολύ καλή χρονιά ο Σβαμπ όπως και ο Τζόλης, ο Ζίφκοβιτς και ο Βιεϊρίνια. Έχουν βοηθήσει όλοι οι παίκτες πολύ. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένα.»

Για τον Γκαρσία είπε:

«Θα ήθελα να μείνει ο Γκαρσία. Έχει δείξει πολλά θετικά πράγματα και η ομάδα δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει. Ακόμη και η χθεσινή νίκη με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν τυχαία.»

Για τους προσωπικούς του στόχους και την "γεύση" που του αφήνει η φετινή σεζόν ανέφερε:

«Είμαι στον ΟΦ Ιεράπετρας. Από την αρχή κάναμε μια προσπάθεια προκειμένου η ομάδα να σωθεί και είναι αυτό που θέλω και εγώ. Από εκεί και πέρα, να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ.»

Για τα 95 χρόνια ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και όσο περνάει ο καιρός με τον κ. Σαββίδη στο τιμόνι θα γίνει και πιο δυνατός. Εξελίσσονται τα πράγματα προς το καλύτερο, έχει πολλά ακόμη να δείξει και να δώσει η ομάδα. Και φυσικά, περιμένουμε να γίνει η νέα Τούμπα.»

Διαβάστε ακόμη...