Ένας άλλος Βιεϊρίνια

Από paok24.com: Μπορεί το καλοκαίρι να έμεινε ελεύθερος και να άργησε ν' ανανεώσει και να έχασε τα πρώτα ευρωπαίκά παιχνίδια της ομάδας αλλά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έμεινε στον ΠΑΟΚ και μάλιστα πριν από περίπου ένα μήνα ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Δικέφαλο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.
Πηγή: paok24.com
Ένας άλλος Βιεϊρίνια

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος στο αριστερό αλλά και κάποιες φορές και στο δεξί άκρο της άμυνας, μετρά ήδη 15 συμμετοχές τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και παρά το γεγονός πως έχει κλείσει τα 35 του χρόνια αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στο ρόστερ της ομάδας.

Ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο τα νούμερα του Πορτογάλου είναι "πεσμένα" συγκρκτικά με τις προηγούμενες χρονιές, κάτι που βέβαια δικαιολογείται. Ας τα πάρουμε αναλυτικά. Αρχικά ο Βιεϊρίνια εξακολουθεί ν' αποτελεί πηγή κινδύνου για τα αντίπαλα δίχτυα καθώς φέτος έχει πετύχει ήδη 4 τέρματα. Αυτά όμως δεν έχουν έρθει από προωθήσεις και σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, όπως μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν αλλά από στημένες κυρίως φάσεις.

Παράλληλα με τα γκολ και τον τρόπο με τον οποίο έχουν έρθει αυτά, η εξήγηση δίνετα μέσω της στατιστικής απεικόνισης των τελικών προσπαθειών του. Τη σεζόν του αήττητου πρωταθλήματος μέτρησε συνολικά 24, την περσινή χρονιά 21 και φέτος 17.

Μεγάλη διαφορά εντοίζεται στις ασίστ, που μοιράζει ο Πορτογάλος. Μετά τις 4 της σεζόν 18-19, και τις δύο της περασμένης, φέτος κινδυνεύει να μείνει χωρίς ασίστ για πρώτη του χρονιά από τότε που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα. Αυτό είναι λογικό καθώς πλέον αποφεύγει τις συνεχόμενες προωθήσεις καθώς μ' έναν χρόνο επιπλέον στην πλάτη του και χωρίς να έχει κάνει κανονική προετοιμασία με την ομάδα, πρέπει να διαφυλάξει τις αντοχές του. Η θέση που παίζει απαιτεί διαρκή "ανεβοκατεβάσματα" τα οποία ο Βιεϊρίνια ζυγίζει πολύ καλά πριν τα κάνει.

Με δεδομένο το ότι οι προωθήσεις του λιγοστεύουν, μειώνονται και τα γεμίσματα που επιχειρεί. Τα συνολικά 129 του 2019 ανήκουν στο παρελθόν καθώς φέτος έχει πέσει στα 87. Βλέπουμε λοιπόν έναν πολύ πιο προσεκτικό Βιεϊρίνια τόσο στο γήπεδο όσο και στα στατιστικά. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, μπορεί ν' αγωνίζεται στην ίδια θέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλεόν φυλάει περισσότερα τα νώτα του, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στα μετόπισθεν.

Διαβάστε ακόμη...