«Ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία»

Από paok24.com: 20 Μαρτίου 2013. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από οχτώ χρόνια. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει και επίσημα το "διαζύγιο" με τον Πάμπλο Γκαρσία, αποτέλεσμα ουσιαστικά της "κόντρας" του Ουρουγουανού με τον Γιώργο Δώνη.
Πηγή: paok24.com
«Ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία»

Ο Γκαρσία παραθέτει συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, έχοντας δίπλα του τα μέλη της οικογένειάς του, σε μία κατάμεστη από φίλους του Δικεφάλου αίθουσα.

Φανερά συγκινημένος και φορτισμένος, ο Ουρουγουανός δηλώνει:

«Να μην φοβάται κανείς γιατί δεν θα κόψω κεφάλια. Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες. Έχω σκεφτεί και έχω γράψει κάποια πράγματα αυτές τις ημέρες και τα έγραψα για να μην τα ξεχάσω. Τα έγραψα όπως πάντα από την καρδιά μου. Ήρθε η ώρα να φύγω, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου και στην μάνα μου, που ξέρω ότι με βλέπει και μου έδειξε να είμαι πάντα πιστός και ειλικρινής, ευχαριστώ την γυναίκα μου που ήταν πάντα δίπλα μου, στις καλές και κακές στιγμές, είναι μία υπέροχη μητέρα.

Θα συνεχίσουμε με δύναμη τον δρόμο μας. Γιατί αυτό το κάνουμε από 20 χρονών, για τα παιδιά μας, τον Μπέντζαμιν που είναι δίπλα μου, θέλω να μεγαλώσει δυνατός γιατί η ζωή είναι δύσκολη. Είμαι περήφανος γι΄αυτόν. Η γυναίκα μου, η πριγκίπισσα μου και ο μικρός που είναι ο Ινδιάνος.

Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Δημήτρη και τον Διονύση. Όταν είχα έρθει στον ΠΑΟΚ μου είχε πει κάποιος ότι εσύ έχεις τα μάτια του ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ο Λάζαρος, ένας από εμάς. Πάντα και στα δύσκολα έκανα τα πάντα χωρίς αντάλλαγμα. Το ποδόσφαιρο έκανε τα πάντα για μένα. Έφυγα μικρός από το χωριό μου χωρίς κανένα φόβο. Έχω κερδίσει στη ζωή, εγώ αυτό που πάντοτε ήθελα ήταν να αφήσω το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο, ποτέ δεν απαίτησα να παίξω. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ αν κάποιοι το αμφισβητούν.

Έρχομαι από την άλλη άκρη του κόσμου και μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει. Ποτέ δεν θα κάνω κακό στον ΠΑΟΚ. Δεν μου είπαν ποτέ Γκαρσία να βρούμε μία ομάδα για το μέλλον σου, ή δεν σε θέλουμε πια. Όχι να μου λένε ψέματα, ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς μαζί μου. Ήταν δύσκολο να είχα ένα παιχνίδι αποχαιρετισμού; Το είχα πει, όταν δεν με θέλετε πείτε το μου και θα φύγω. Εγώ προτιμώ να χάσω με διαφάνεια και όχι να κερδίσω με άλλους τρόπους.

Τους τελευταίους μήνες έχω περάσει πολύ άσχημα. Αναρωτιόμουν γιατί. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω πέντε ματς συνεχόμενα και εκεί να με έκριναν και να μου έλεγαν αν κάνω. Η οικογένειά μου είναι στεναχωρημένη, δεν είναι αυτή ζωή. Δεν μπορούμε έτσι και για τον σεβασμό που έχω στον ΠΑΟΚ κάνω ένα βήμα δεξιά. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα «κάτσω» πάνω στο συμβόλαιό μου.

Υπάρχει το Κύπελλο, αλλά ποτέ δεν θα βάλω ενδιάμεσα τα οικονομικά μπροστά από το συναίσθημα, ούτε στον ΠΑΟΚ ούτε στην ζωή μου. Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε σαν αδερφό, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές που έχουν περάσει από την ομάδα. Τους φυσιοθεραπευτές, όλους. Περάσαμε στιγμές καλές και κακές, μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία, θα είμαι για πάντα ΠΑΟΚ».

"Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ"

Νωρίτερα, η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το "διαζύγιο" με τον Πάμπλο Γκαρσία, εξέφρασε ουσιαστικά τη στήριξή της στον Γιώργο Δώνη, αναφέροντας:

«Με μεγάλη της λύπη η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Πάμπλο Γκαρσία, σεβόμενη την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει για δικούς του λόγους, δυστυχώς χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Πάμπλο Γκαρσία για 5 χρόνια υπήρξε ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και η προσφορά του δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και από την ισχυρή και μαχητική του προσωπικότητα η οποία ενέπνευσε συμπαίκτες και φιλάθλους και ως εκ τούτου κέρδισε με τον ιδρώτα του το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Για πάρα πολλούς λόγους στον ποδοσφαιριστή ανήκει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Συλλόγου και τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε στον ΠΑΟΚ, μολονότι μένει η πικρή γεύση της αποχώρησής του σε μια εποχή που η ομάδα χρειάζεται όλους τους ποδοσφαιριστές της προκειμένου να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες ελπίδες την επίτευξη των στόχων της.

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε πάντα με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Πάμπλο Γκαρσία στον οποίο αποδόθηκε η μεγάλη τιμή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η θέση του στην ομάδα δεν περιορίστηκε από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και η άποψή του πάντα ήταν θεμελιώδους σημασίας για τον Σύλλογο. Για αυτόν τον λόγο ήμασταν έτοιμοι να αποδεχτούμε οποιαδήποτε απόφασή του, αναφορικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Σε μία εποχή κατά την οποία ο σύλλογος φιλοδοξεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε απόφαση παίζουν οι αρχές και οι κανόνες που διέπουν την ομάδα. Το συμφέρον του ΠΑΟΚ θα παραμένει πάντα πιο πάνω από το συμφέρον οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή.

Όντας επαγγελματικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ δεν δύναται να εγγυηθεί σε κανέναν ποδοσφαιριστή μόνιμη θέση στην αρχική εντεκάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο. Αυτός είναι ένας απαράβατος κανόνας, χωρίς την τήρηση του οποίου καμία επιτυχία στο ποδόσφαιρο δεν είναι εφικτή.

Οι όποιες διαφωνίες αντιμετωπίζονταν και αντιμετωπίζονται συλλογικά και κατ΄ επέκταση η διοίκηση της ΠΑΕ ήταν διαρκώς ενήμερη για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο ΠΑΟΚ σχεδίαζε να αποχαιρετήσει τον Πάμπλο Γκαρσία με πανηγυρικό τρόπο μετά τη λήξη της περιόδου και να του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο τις υπηρεσίες του, ωστόσο ο ίδιος έχει άλλα σχέδια. Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε την απόφασή του.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε ότι θα του μείνουν μόνο θετικές αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ, τους φιλάθλους μας και τη Θεσσαλονίκη».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Τελικά, ΠΑΟΚ και Πάμπλο Γκαρσία δεν έμειναν για πολύ καιρό... χώρια. Στις αρχές Ιουνίου, ο Ουρουγουανός συναντήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη, χωρίς ο Γιώργος Δώνης να βρίσκεται στο "κάδρο" από τη στιγμή που απομακρύνθηκε μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο άντρες βρήκαν την χρυσή τομή για την επιστροφή του "Ινδιάνου" στον ΠΑΟΚ, με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ να αναφέρει:

«Έπειτα από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ο μεγαλομέτοχος κ. Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με τον Pablo Garcia όπου οι δύο πλευρές άφησαν πίσω τους το παρελθόν και αναζητώντας μια νέα αρχή συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας από μηδενική βάση.

Είναι πάγια θέση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ο σεβασμός στην ιστορία του συλλόγου και ως εκ τούτου η πόρτα της παραμένει ανοιχτή στον Pablo Garcia.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της διοίκησης με τον Pablo Garcia, όπου και αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας»

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...