Σφραγίζει την πρόκριση στα ημιτελικά

Από paok24.com: Σήμερα στις 18:00 ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Λαμία στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με στόχο να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά.
Πηγή: paok24.com
Σφραγίζει την πρόκριση στα ημιτελικά

Η αλήθεια είναι πως μετά το παιχνίδι της Τούμπας και το τελικό 5-2 ο επαναληπτικός προημιτελικός εναντίον της Λαμίας μοιάζει να έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο σημείο μάλιστα που έρχεται, δηλαδή πριν από δύο ντέρμπι με Άρη και Παναθηναϊκό αλλά και πριν την έναρξη των play offs, αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία για ανάσες όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές αλλά και για ύστατες δοκιμές όσον αφορά τον προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ είχε δυσκολευτεί για ένα ημίχρονο στην Τούμπα καθώς μπορεί στα πρώτα 45 λεπτά να βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με τους Τζόλη και Σβααμπ αλλά δύο στιγμές αδυναμίας στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στη Λαμία να ισοφαρίσει ισάριθμες φορές, πρώτα με τον Αντέτζο και μετά με τον Μπεχαράνο. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο και κυρίως στο τελευταίο ημίωρο οι παίκτες του Γκαρσία σοβαρεύτηκαν κι ουσιαστικά καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση. Στο 67' ο Τζόλης, στο 82' ο Ροντρίγκο και στο 88' ο Κρμέντσικ διαμόρφωσαν το τελικό 5-2.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα οκτώ παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει τη Λαμία για τη Super League, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ και με σκορ 20-0.

Έχουν παίξει και τέσσερις αγώνες Κυπέλλου (μαζί με τον πρώτο προημιτελικό), που επίσης ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει ισάριθμα παιχνίδια με γκολ 22-3. Συνολικά σε δώδεκα αγώνες έχει δώδεκα νίκες και 42-3 γκολ.

Στα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ανήκει το γεγονός πως όποτε ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με τη Λαμία αντίπαλος στο κύπελλο στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε τίτλο. Η αρχή έγινε το 1972 όταν ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τη Λαμία σε νοκ άουτ ημιτελικό στην Τούμπα. Η πρόκριση ήρθε με σκορ 2-0 και στον τελικό ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 2-1.

Το 1985 ο ΠΑΟΚ συνάντησε τη Λαμία σε διπλούς αγώνες στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της διοργάνωσης. Με συνολικό σκορ 15-1 (6-0, 1-9) προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό διοργάνωσης, όπου έχασε το κύπελλο στον τελικό του ΟΑΚΑ από τη Λάρισα. Ο τίτλος όμως ήρθε και πάλι στη Θεσσαλονίκη καθώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε το κύπελλο αλλά εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές του, όπως οι οι Φερνάντο Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αντρίγια Ζίφκοβιτς κι Ουάρντα. Αντίστοιχα στην αποστολή συμπεριέλαβε τους μέχρι πρότινος τιμωρημένους Ίνγκανσον και Σβααμπ αλλά και τον Κρέσπο που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του. Θέση στην αποστολή πήρε κι ο Κυριάκος Γιαξής με τον 20χρονο χαφ να μην αποκλείεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Συνολικά η αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από τους:

Πασχαλάκη, Ταλιχμανίδη, Λύρατζη, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδη, Μπάμπα, Περέιρα, Τσιγγάρα, Γιαξή, Νινούα, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Καγκάβα, Κωνσταντέλια, Μουργκ, Λάμπρου, Τζόλη, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ, Κούτσια.

Στον αντίποδα ο προπονητής της Λαμίας βλέπει το παιχνίδι αυτό ως ευκαιρία για να ξεκουράσει βασικούς του παίκτες ενόψει στη δύσκολη συνέχεια που θα δώσει για τη μάχη της παραμονής. Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ έμειναν οι Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Βλάχος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Μπα, Καραμάνος, Αραμπούλι και Ντέλετιτς, αλλά κι ο τραυματίας, Τιρόνε.

Η αποστολή που επέλεξε ο Μιχάλης Γρηγορίου αποτελείται από τους:

Θεοδωρόπουλο, Κατσίκα, Προβυδάκη, Βύντρα, Τζέιμς, Ασίγκμπα, Σταμούλη, Σαραμαντά, Γκούγκα, Μαργαρίτη, Νικολόπουλο, Βασιλακάκη, Μπιάρνασον, Χατζηστραβό, Μπουλούλης, Γκαζαριάν, Πίτι, Βλαχομήτρο, Ρόμανιτς, Κωστίκα.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λαμίας. Θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί από το OTESPORT2HD.

Διαβάστε ακόμη...