Κάρτερ, ρόλος και... «ντόμινο»

Από paok24.com:Ο Τζος Κάρτερ έρχεται για τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας τη θέση του τραυματία Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο ρόστερ, προκειμένου με την εμπειρία και τα χαρακτηριστικά του, να αποτελέσει έναν ακόμα άξονα στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη.
Πηγή: paok24.com
Κάρτερ, ρόλος και... «ντόμινο»

Τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, ο ΠΑΟΚ επέλεξε την προσθήκη του 34χρονου Αμερικανού, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ, ενώ πέρσι, έστω και για 8 παιχνίδια, βρέθηκε στην Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Ρεθύμνου.

Πώς προέκυψε όμως η συγκεκριμένη επιλογή; Ο Λυκογιάννης το δήλωσε και μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα, ότι ψάχνει παίκτη στην περιφέρεια, αλλά δεν έχει καταλήξει αν αυτός θα είναι στο «1» ή στο «3». Και στις δύο θέσεις, ο ΠΑΟΚ έχει τα κενά του, αλλά η «ζυγαριά» έγειρε από τη στιγμή που προέκυψε ο Κάρτερ.

Τη σεζόν 2015-2016 έπαιξε στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Καρσίγιακα, με την ίδια ομάδα, αλλά και τη Σιένα το 2013-2014 και τη Λιμόζ το 2017-2018 αγωνίστηκε στο Eurocup, ενώ έχει παίξει και στο BCL με τη Σάσαρι. Διψήφιους μέσους όρους πόντων, είχε με τη Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης τη σεζόν '12-'13 (12,9), καθώς και την επόμενη, με τη Σιένα σε LegaBasket (10,3) και Eurocup (11).

Πέρσι στο Ρέθυμνο, πρόλαβε να παίξει μόλις σε 8 παιχνίδια της Basket League, πριν τη διακοπή λόγω πανδημίας, έχοντας μ.ο. 12,8 πόντους, 36,9% στα τρίποντα, 47,7% στα δίποντα, 71,6% στις βολές, 2,6 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, σε 24,6 λεπτά συμμετοχής.

Όχι κι άσχημα, αλλά το θέμα είναι πως η τελευταία του αγωνιστική δράση, είναι σχεδόν ένα χρόνο πριν. 22 Φεβρουαρίου 2020 το Ρέθυμνο, είχε χάσει εντός έδρας από το Λαύριο, με 75-77, με τον Κάρτερ να έχει 13 πόντους. Αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, 1 χρόνο και 6 μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου, που είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Λάρισα.

Η έλευση του Κάρτερ γίνεται με σκοπό, να υπάρξει ένας ακόμα αξιόπιστος και σταθερός πόλος στην επίθεση του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι ο Τέρνερ δεν είναι και ο πιο σταθερός στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Μάλιστα, το πιθανότερο για τον Τέρνερ, με την παρουσία του Κάρτερ (αλλά και του Καμπερίδη), είναι «κατέβει» στο «2» και να αποτελέσει δίδυμο εκεί μαζί με τον Λοβ. Γκρίφιν και Λοβ, αποτελούν την... αιχμή του δόρατος για το σκοράρισμα, νιώθουν άνετα με αυτό και ο Κάρτερ, αναμένεται να τους βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.

Η άφιξη του Κάρτερ στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, με τον Λυκογιάννη να ποντάρει στην εμπειρία του για την όσο το δυνατόν πιο άμεση προσαρμογή του, δεδομένης της αγωνιστικής του απραξίας. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στη διάθεση του Έλληνα κόουτς, στο παιχνίδι στη Λάρισα...

Διαβάστε ακόμη...