Χατζόπουλος: «Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε!»

Για όλους και για όλα μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο Θανάσης Χατζόπουλος σχετικά με τα θέματα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και την συμμετοχή του κόσμου στην ΑΜΚ που όπως την χαρακτήρισε είναι… συγκινητική.
Πηγή: inpaok.com
Χατζόπουλος: «Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε!»

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Χατζόπουλος:

Για το που βρίσκεται η προσπάθεια της ΑΜΚ: «Αύριο θα κάνουμε την καταμέτρηση και θα ανακοινώσουμε που βρισκόμαστε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πάνω από 3.500 άτομα έχουν συμμετέχει ως τώρα και έχουμε καταφέρει φυσικά από την αρχή της σεζόν να έχουμε ρήξει τις υποχρεώσεις της ομάδας κάτω από τις 400.000 ευρώ. Έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες και συνεχίζουμε όλη την προσπάθεια, περιμένουμε τον κόσμο να συνεχίσει την στήριξη και να φτάσουμε τον πολυπόθητο στόχο μας και στην συνέχεια όπως είναι γνωστό θα μας βοηθήσει και η οικογένεια Σαββίδη, θα διπλασιάσει το ποσό που θα μαζέψουμε. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο οξυγόνο για την προσπάθεια που κάνουμε».

Για το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής: «Αύριο θα ξέρουμε από τις τράπεζες το ακριβές ποσό που έχει μαζευτεί και θα το ανακοινώσουμε. Θα δούμε όλες τις κινήσεις στις τράπεζες και θα ξέρουμε το ακριβές ποσό, για να δούμε που έχουμε φτάσει ως τώρα».

Για το αν είναι πάνω από 200.000 ευρώ το ποσό μέχρι τώρα: «Δεν ξέρω για να σας πω ακριβώς, αλλά πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτό το ποσό. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Να δούμε το ποσό και να το πούμε στον κόσμο τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Για το αν με το πόσο που θα μαζευτεί μαζί με την οικογένεια Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις του: «Βέβαια, αυτό μπορεί να γίνει. Θα εξοφληθούν όλοι οι παλιοί παίκτες και εφόσον μαζευτεί το ποσό από εμάς το πόσο των 500.000 ευρώ και διπλασιαστεί από τον Σαββίδη και φτάσουμε στο 1.000.000 ευρώ θα μπορέσουμε με αυτόν τρόπο να ξοφλήσουμε και άλλες υποχρεώσεις που έχει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Έχουμε υποχρεώσεις προς ΙΚΑ, εφορία, προμηθευτές, θα μπορέσαμε να σβήσουμε και άλλα ποσά. Είναι κρίσιμη αυτή η πρώτη φάση για να δούμε αν μπορούμε να λειτουργούμε πιο ομαλά, πιο σωστά».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου: «Φυσικά είμαστε όλοι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ο κόσμος έχει καταλάβει την ανάγκη του τμήματος και συμμετάσχει ενεργά. Είναι καθημερινές οι καταθέσεις και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί για να φτάσουμε τον στόχο μας».

Για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να μαζέψουν λεφτά: «Και η Κ19 και ο σύνδεσμος των βετεράνων του ποδοσφαίρου και η πρώτη ομάδα τώρα θα βοηθήσει με πρωτοβουλία του Βιεϊρίνια. Πραγματικά όλος ο ΠΑΟΚ είναι ενωμένος και στηρίζει το μπάσκετ, είναι τρομερά συγκινητικό. Μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με πάθος την προσπάθεια, για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα»

Για το αν αισθάνθηκε μόνος όταν άρχισε η προσπάθεια: «Υπήρξε η στήριξη από κάποιους παραδοσιακούς χορηγούς και φίλους του ΠΑΟΚ, από την αρχή. Από εκεί και πέρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο με τα κλειστά γήπεδα και στερούμαστε και του εσόδου των εισιτηρίων. Αυτό είναι αρκετά μεγάλο πρόβλημα και ειδικά για τον ΠΑΟΚ που καταλαβαίνεται ότι και στα ντέρμπι είναι sold out. Είναι ένα βασικό έσοδο για την ομάδα τα εισιτήρια».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Όχι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ένας λόγος που θέλουμε να πάει καλά η ομάδα φέτος, είναι για την νέα σεζόν να μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την «πίτα» αυτή των τηλεοπτικών».

Για την αλλαγή προπονητή και τα αποτελέσματα: «Σίγουρα βοήθησε την ομάδα η αλλαγή προπονητή και ειδικά σε ότι αφορά το κομμάτι της άμυνας. Υπάρχει μια βελτίωση, η ομάδα χτυπάει όλα τα ματς. Από εκεί και πέρα, όταν έχεις σε παιχνίδι 37 με 17 βολές, κάπου είναι λίγο… αδικία, λίγο δυσκολία στο να μπορέσεις να πάρεις κάτι από έναν αγώνα».

Για τα επόμενα ματς με Παναθηναϊκό και Ηρακλή: «Είναι συνεχόμενα τα ματς και πρέπει τα παιδιά να βγάλουν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Να μπορέσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο, το καταλαβαίνουμε ότι η διαφορά είναι τεράστια αλλά δεν παύει να παίζουμε στην έδρα μας και εμείς θέλουμε να παλεύουμε πάντα για το καλύτερο».

Για το αν η διοίκηση είναι ικανοποιημένη από την πορεία της ομάδας: «Ναι, η ομάδα στήθηκε με στόχο την εξυγίανση, δηλαδή να έχουμε μια καλή αγωνιστική παρουσία αλλά με στόχο κυρίως να μην δημιουργούμε έξοδα παραπανίσια και να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην αποπληρωμή των χρεών. Εφόσον πάει καλά και η ΑΜΚ, θα κάτσουμε και θα τα βάλουμε κάτω όλα για του χρόνου τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε. Από πλευράς παικτών, ένας παίκτης άλλαξε μόνο. Είχαμε δυο παίκτες με ίδια χαρακτηριστικά και για αυτό αποφασίσαμε να αλλάξουμε έναν από τους δυο για να φέρουμε παίκτη με άλλα χαρακτηριστικά».

Για το αν μπορεί να βγει η σεζόν με τα λεφτά που έχουμε μπει μέχρι τώρα: «Αυτά τα χρήματα έχω ξαναπεί θα πάνε μόνο για τα παλιά χρέη, δεν θα πάνε για την τρέχουσα σεζόν. Η τρέχουσα χρονιά, αν χρειαστεί κάτι θα καλυφθεί από εμένα. Έχω υποσχεθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε σε παλιά χρέη και εκεί θα πάνε. Να σβήσουν όλες οι υποθέσεις των παικτών, των προπονητών και των μάνατζερ και αν μπορούμε να πληρώσουμε και παραπάνω σε ΙΚΑ, εφορία και προμηθευτές. Από εκεί και πέρα ψάχνουμε συνέχεια χορηγούς για τα έξοδα της σεζόν που τρέχει. Αν έχουμε κάπου θα χρειαστεί να μπουν λεφτά για φέτος, δεν θα πειράξουμε τα χρήματα της αύξησης, θα καλύψω εγώ. Το βασικό είναι να ξεπληρωθούν τα παλιά χρέη».

Για το αν υπάρχει επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη ή με κάποιον από το περιβάλλον του: «Αυτή την στιγμή όχι, αλλά όταν έρθει η ώρα και συμπληρωθεί η αύξηση φυσικά και θα έχουμε συζητήσεις για να δούμε πως θα γίνει και το κομμάτι του διπλασιασμού. Γιατί δεν μπορεί να πάει μέσω αύξησης το πόσο από πλευράς Σαββίδη, θα γίνει ίσως με χορηγία ή κάπως έτσι».

Για την διαύγεια στα οικονομικά της ΚΑΕ: «Νομίζω ότι το έχουμε κάνει ως τώρα και στα όσα έχουμε πει τα έχουμε αναλύσει όλα. Είμαστε οι πρώτοι που λέμε τα νούμερα και εξηγούμαι στον κόσμο πόσο ήταν, πόσο είναι και πως προχωράμε».

Για το είναι περισσότερο μπασκετικός ή ποδοσφαιρικός: «Το μπάσκετ το αγαπάω πάρα πολύ γιατί ήταν το άθλημα που μας μεγάλωσε να το πω έτσι. Αλλά και στο ποδόσφαιρο πάω και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ και σε χάντμπολ και σε βόλεϊ γυναικών, όπου μπορώ και παίζει ομάδα του ΠΑΟΚ θέλω να είμαι παρών».

Για το αν είναι το άγχος είναι δεκαπλάσιο πλέον ως υπεύθυνος της ομάδας: «Είναι και η ευθύνη που έχουμε για να τρέχει η ομάδα σωστά, να μην έχει πρόβλημα την λειτουργία της. Είναι μεγάλη ευθύνη να δείξουμε το έργο μας στο τέλος της χρονιάς και να είναι πετυχημένο. Δυστυχώς δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την αποτυχία, για αυτό βρίσκομαι στο γήπεδο επτά μέρες την εβδομάδα. Πολλοί μου λένε «καλά Κυριακή και είσαι στο γήπεδο» και τους λέω «φυσικά στο γήπεδο» και όχι μόνο για προπόνηση, αλλά επειδή είναι ήσυχη μέρα μπορείς να μελετήσεις τα στοιχεία και να δουλέψεις τα πλάνα σου για τις επόμενες εβδομάδες. Επτά στα επτά μέχρι να ξεχρεώσουμε. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε!».

Διαβάστε ακόμη...