Από wonderkid, σε MVP ετών 18

Απο paok24.com: Δεν είναι μόνο τα 12 γκολ, αλλά και τι έχει κερδίσει με αυτά η ομάδα
Πηγή: paok24.com
Από wonderkid, σε MVP ετών 18

Ο Χρήστος Τζόλης από την αρχή της σεζόν φέτος, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον γύρω από τον ΠΑΟΚ και όχι άδικα. Από τις πρώτες συμμετοχές τον Ιούνιο, μέχρι τη σημερινή του καθιέρωση, ήρθαν πολλά γκολ, αλλά και σημαντικές στιγμές για την ομάδα.

Στις 7 Ιουνίου του 2020, ο Χρήστος Τζόλης κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό. Λίγα λεπτά, ελάχιστες επαφές με την μπάλα και γενικά μία παρουσία που μπορεί να μην θυμάται κανείς. Την επόμενη φορά που ο Τζόλης μπήκε και πάλι στο χορτάρι της Τούμπας, σκόραρε κιόλας κόντρα στον ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ γύρισε μετά τη δική του ισοφάριση. Είναι αυτό που λέμε, ότι ένας παίκτης όταν σκοράρει κάνει νούμερα, αλλά όταν σκοράρει και κρίσιμα, αλλά και κομβικά γκολ για την ομάδα του, τότε απογειώνεται.

Ο χρόνος πέρασε και ο νεαρός ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Αποτέλεσμα 2 γκολ και μία ασίστ, ενώ το σκορ ήταν 3-0! Δεν είναι μόνο ότι στην στατιστική έγραψε το όνομά του, αλλά ότι ήταν αυτός που άνοιξε την τουρκική άμυνα και έσπρωξε όσο κανένας άλλος στο γήπεδο τον ΠΑΟΚ για τη νίκη.

Μετά από αυτό το επόμενο του γκολ ήταν με την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Ο Τζόλης σκοράρει και ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 1-0. Αποτέλεσμα που κρίθηκε αποκλειστικά από το "βολέ" του Έλληνα επιθετικού και αυτό του πιστώνεται πολύ περισσότερο από το γκολ της στατιστικής.

Προσπερνώντας το γκολ κόντρα στην PSV στην Τούμπα που έκανε το 3-1 για τον ΠΑΟΚ, πάμε στον αγώνα με την ολλανδική ομάδα εκτός έδρας. Εκεί η αδράνεια του αμυντικα κόντρα στον Νταμφρίς πλήγωσε την ομάδα, αλλά μέχρι τότε, ο Τζόλης και πάλι άφησε το στίγμα του σε κρίσιμο σημείο στην αναμέτρησης. Από δικό του σουτ η μπάλα βρίσκει στον Βαρέλα για το 0-1, με δικό του γκολ από πάσα του Σβαμπ κάνει το 0-2 και όλο το παιχνίδι για πολλά λεπτά είναι στα χέρια του ΠΑΟΚ και πάλι εξαιτίας των δικών του γκολ και των δικών του ενεργειών.

Γυρνώντας από την Ολλανδία, ο Τζόλης σκοράρει και πάλι. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει την Λαμία με 0-2, αλλά το γκολ που ανοίγει την άμυνα της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο έρχεται και πάλι από τον ίδιο. Το επόμενο του γκολ στην Κύπρο, μπορεί να μην συνδυάστηκε με κάποιο καλό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι έδειξε ότι αποτελεί έναν παίκτη των μεγάλων αγώνων, των μεγάλων στιγμών και των κρίσιμων γκολ. Ο ΠΑΟΚ εάν κάποια στιγμή μπήκε στο κυνήγι της νίκης και της πρόκρισης, αυτό ήταν από την ισοφάριση με τον Χρήστο Τζόλη και πάλι στο πρώτο ημίχρονο σε 1-1.

Μετά το στραπάτσο με την Ομόνοια, ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Αστέρα στην Τούμπα και η ομάδα ήταν από νωρίς με 10 παίκτες. Η λύση; Μα φυσικά ο Χρήστος Τζόλης. Με μία ατομική ενέργεια και ένα μακρινό σουτ στην γωνία του Παπαδόπουλου, ο νεαρός όχι μόνο έδειξε ότι έχει ταλέντο και πιστεύει στον εαυτό του, αλλά παίρνει και αγώνες μόνος του. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 2-0 τον Αστέρα, αλλά και πάλι τη δύσκολη δουλειά δεν την έκανε άλλος από τον Τζόλη.

Μετά από 1,5 μήνα που είχε να σκοράρει και μερικές άσχημες στιγμές όπως οι χαμένες ευκαιρίες σε Λάρισα και Περιστέρι, ο Τζόλης επέστρεψε και πάλι στα γκολ. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα και τις πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν στο 0-0 με τον ΟΦΗ. Στο δεύτερο μέρος ο Μουργκ σεντράρει και ο Τζόλης μέσα από την περιοχή, προλαβαίνει τους πάντες και κάνει το 0-1! Και πάλι ο ΠΑΟΚ μπαίνει μπροστά στο σκορ με θύτη τον Χρήστο Τζόλη. Σαν να μην έφτανε αυτό, μερικές ημέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια (30/1/2002) ο Τζόλης κάνει το πρώτο του χατ-τρικ στην καριέρα του. Τρία γκολ κόντρα στην ΑΕΛ για το κύπελλο, σε έναν αγώνα που στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε κάνει το 2-0 και πάλι με δύο δικά του γκολ.

Με άλλα λόγια ο Χρήστος Τζόλης μετρά 12 γκολ στη φετινή σεζόν, 1 στην περσινή και 1 με την Εθνική Ελλάδας σε φιλική αναμέτρηση. Από τα 14 επαγγελματικά του γκολ, τα 8 είναι γκολ που άλλαξαν αποτέλεσμα, δείχνοντας με κάθε τρόπο, ότι είναι από τους πλέον σημαντικούς παίκτες του φετινού ρόστερ, εάν δεν είναι ο σημαντικότερος.

Διαβάστε ακόμη...