Αυτός είναι ο Φάμπρι (video)

Από inpaok.com: Επιλογή από το... κάτω ράφι
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο Φάμπρι (video)

Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα θα βρεθεί ο Ιταλός διαιτητής Μάικλ Φάμπρι, που ορίστηκε για το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Super League.

Ο Ιταλός διαιτητής ανήκει στην δεύτερη κατηγορία της UEFA (δύο κάτω από τους κορυφαίους της Elite), έχοντας μάλιστα μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία, που περιορίζεται σε μερικά παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa League και ένα στους ομίλους, ενώ είχε βρεθεί στην Ελλάδα την περασμένη σεζόν και στο νικηφόρο ντέρμπι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (0-1) που του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Φάμπρι ξεκίνησε την πορεία του στη διαιτησία από τα χαμηλά κλιμάκια , σφυρίζοντας από το 2001 παιχνίδια ακαδημιών και χαμηλών κατηγοριών.

Το 2009-10 «ανέβηκε» στην Lega Pro, πριν πάρει «προαγωγή» για την Serie B, δυο χρόνια αργότερα.

Τα πρώτα του παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, Serie A, τα πήρε το 2013, ωστόσο μονιμοποιήθηκε ως διαιτητής πρώτης κατηγορίας μετά από δυο χρόνια, το 2015, ενώ πήρε το σήμα της FIFΑ και έγινε διεθνής, το 2018.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει διευθύνει 87 παιχνίδια στην Serie A, μοιράζοντας συνολικά 400 κίτρινες κάρτες και 14 κόκκινες (οι μισές από αυτές αφορούσαν αποβολή με δεύτερη κίτρινη).

Φέτος στην μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει μόλις τέσσερα παιχνίδια (20 κίτρινες και ένα πέναλτι), και δύο της Serie B.

Διαβάστε ακόμη...