Παρέμεινε στην κορυφή με Κερμανίδη! (1977)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 2/1/1977, ο ΠΑΟΚ να υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Παρέμεινε στην κορυφή με Κερμανίδη! (1977)

Ο πρωταθλητής της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ, έδειξε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα σε παιχνίδι στο οποίο επικράτησε με 2-1...

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο ακολούθησε καθίζηση στην επανάληψη και απειλήθηκε με βαθμολογική απώλεια, κινδυνεύοντας να χάσει τη μοναξιά της κορυφής, που ως τότε απολάμβανε!

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 17.000 θεατές (15.932 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ του Μπράνκο Στάνκοβιτς, έδωσε στο πρώτο μισό του παράσταση για έναν ρόλο, με ωραίους συνδυασμούς, ρυθμό, ταχύτητα και εξαιρετικές διεισδύσεις, από τις πτέρυγες, που έφερναν τρικυμία στους αμυντικούς του Εθνικού.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6' ο Παναγιώτης Κερμανίδης, για να γίνει το 2-0 από τον ίδιο στο 31ο λεπτό! Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 56' με τη βοήθεια της πλάτης του Ιωσηφίδη, αφού το σουτ του Κρητικού χτύπησε εκεί, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Φούρτουλα!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Κερμανίδης, Φούρτουλα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος (59' Καπουζούζης), Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Δαμανάκης (35' Αναστασιάδης), Κούδας, Γκουτερίνο

Εθνικός: Αρβανίτης, Βαμβακούσης, Σταματάκης Δ., Μουτάφης, Παπαδόπουλος, Σταματάκης Χ., Φυλακούρης, Κρητικός, Ιντζόγλου, Καραΐσκος, Παπάς

Δύο μέρες αργότερα (4/1) οι παίκτες πέρασαν από τον ταμείο και πληρώθηκαν το πριμ (10.000 δρχ ο καθένας), με τη διοίκηση Παντελάκη να είναι για πολλοστή φορά συνεπέστατη!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σαράφης σε μια επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ, να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο Αρβανίτης να αποκρούει.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!)

Με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Διαβάστε ακόμη...